Ποδόσφαιρο κορονοϊός: Συζήτησαν για την επιστροφή κόσμου στα γήπεδα

Λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν τα νέα αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού μετά τη νέα «έκρηξη» των κρουσμάτων, αντιπροσωπεία της Super League ανέλυσε την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, συντονιστή της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, το επικαιροποιημένο σχέδιό της για τη σταδιακή παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν. Η συνάντηση διήρκησε περίπου τρεις ώρες.

Το εμπλουτισμένο σχέδιο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, εμπεριέχει εμπεριστατωμένα ειδικά πρωτόκολλα και βέλτιστες πρακτικές εφαρμογής τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η ικανοποιητική συζήτηση επί του θέματος θα συνεχιστεί εντατικά τις προσεχείς ημέρες, μόλις ολοκληρωθεί και το εξειδικευμένο επιχειρησιακό πλάνο εφαρμογής του σχεδίου, το οποίο επεξεργάζεται η Super League αυτό το διάστημα.

Βέβαια, με την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, είναι δεδομένο πως θα πρέπει να δοθούν πολλές εγγυήσεις, ώστε να ανάψουν το «πράσινο φως» οι υγειονομικές αρχές. Ταυτόχρονα, έγινε αναφορά σε επιπλέον κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη του επαγγελματικού αθλητισμού, έπειτα και από την ψήφιση των διατάξεων για τις μειώσεις στον ΦΠΑ των εισιτηρίων και στην φορολογία συμβολαίων των προπονητών, ώστε να εξομοιωθεί με εκείνη των αθλητών.

Εκ μέρους της Super League συμμετείχαν ο πρόεδρός της, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, η αναπληρώτρια πρόεδρος, Κάτια Κοξένογλου, ο υπεύθυνος ιατρός για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, Ξενοφών Ρούσσης και τα μέλη της Επιτροπής, Κώστας Καραπαπάς, Ηλίας Πουρσανίδης, Σωτήρης Μάρκου.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 81631 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*