Κορονοϊός θύματα: Στους 105 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 70χρονος στην Πάτρα [vids]

Μοιραστείτε το:

Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Ελλάδα, από επιπλοκές που προκαλεί ο Covid – 19. Έτσι, ο θλιβερός απολογισμός ανέβηκε στους 105 νεκρούς. Τελευταίο θύμα είναι ένας  70χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα. Ο άνδρας νοσηλευόταν στην Εντατική και είχε υποκείμενα νοσήματα. Τις τελευταίες μέρες η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί.

Οι τρεις περιοχές στην Αττική που τρομάζουν

Σύμφωνα με το Έθνος, οι περιοχές που προβληματίζουν τους αρμόδιους είναι τρεις: το κέντρο της Αθήνας όπου εντοπίζονται σε τυχαίους ελέγχους παντού πλέον κρούσματα, καθώς και δύο περιοχές στα δυτικά προάστια (Ζεφύρι και Άνω Λιόσια). Ειδικά στο κέντρο της Αθήνας μεμονωμένα κρούσματα έχουν εντοπισθεί παντού και σχεδόν σε κάθε ενότητα. Από την άλλη φαίνεται ότι και στα δυτικά προάστια υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση.

Δείτε δηλώσεις για το θέμα της Καθηγήτριας κ. Αθηνάς Λινού

Ανακαλούνται άδειες εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 31 Ιουλίου, πως η κυβέρνηση αποφάσισε να ανακληθούν οι άδειες των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μία μεγάλη πηγή ανησυχίας είναι η χρήση των μέτρων στα ΜΜΜ. Για αυτόν τον λόγο εμείς θα προσπαθήσουμε να πυκνώσουμε τα δρομολόγια. Ήδη ανακαλούνται άδειες, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο προκειμένου να πυκνώσουν τα δρομολόγια και στα λεωφορεία και στους σταθμούς των μετρό και του ηλεκτρικού προκειμένου να έχουμε πιο συχνά δρομολόγια για να μην υπάρχει συνωστισμός. Αυτά είναι μέτρα τα οποία λαμβάνουμε γιατί τα ΜΜΜ είναι ίσως υπεύθυνα σε έναν βαθμό για τη διασπορά στα αστικά κέντρα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) σήμερα η συχνότητα δρομολογίων στη γραμμή 1, δηλαδή στον πρώην ηλεκτρικό σιδηρόδρομο είναι 10.30 λεπτά από τις 5.30 το πρωί έως τις 23:30 και 15 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες. Στις γραμμές 2 και 3 του μετρό η χρονοαπόσταση είναι ήδη στα 7 λεπτά από τις 6.30 το πρωί έως τις 22:00 και 10 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες τις καθημερινές και ακόμα πιο μειωμένη τα Σαββατοκύριακα. Ωστόσο, το διάστημα μεταξύ της άφιξης δύο συρμών στους σταθμούς της επέκτασης (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια) είναι διπλάσιο και έχει αυξηθεί στα 14 λεπτά. Στο τραμ οι χρονοαποστάσεις κυμαίνονται από 8 έως 10 λεπτά ανάλογα με την ώρα.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως υπάρχει όριο του 65% ανά συρμό και ανά λεωφορείο.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ