Κορονοϊός γάμος: Τουλάχιστον δέκα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη – Γαμπρός και καλεσμένοι [vid]

Μοιραστείτε το:

Ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι γλέντι γάμου στη δυτική Θεσσαλονίκη εξελίχθηκε σε εστία κρουσμάτων κορονοϊού. Όπως ανέφεραν πηγές της ιστοσελίδας voria.gr, το γλέντι, με περίπου 150 άτομα, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 25 Ιουλίου, στους Αμπελόκηπους. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη 28 Ιουλίου αρκετά άτομα εμφάνισαν υψηλό πυρετό, ενώ την Τετάρτη ένας εκ των καλεσμένων διεγνώσθη θετικός στην Covid-19.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μία ημέρα μετά, την Πέμπτη, 12 άτομα εμφανίστηκαν στα επείγοντα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου παρουσιάζοντας πυρετό (έως και πάνω από 40) και ύποπτα συμπτώματα. Όλοι τους υπεβλήθησαν σε τεστ κορονοϊού, από τους οποίους βγήκαν θετικοί οι δέκα. Σήμερα, 31 Ιουλίου, αναμένονται τα αποτελέσματα στα τεστ άλλων οκτώ ατόμων από τον ίδιο γάμο, όπως είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», Παναγιώτης Τουχτίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, μεταξύ των ασθενών περιλαμβάνεται και ο γαμπρός. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους, ενώ επικρατεί ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων.

969 κρούσματα μόνο τον Ιούλιο, 12 θάνατοι

Ο κορονοϊός «δείχνει τα δόντια του» στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στατιστικά που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο έχουν καταγραφεί σχεδόν 1000 κρούσματα, αριθμός που πλησιάζει τα κρούσματα Μαρτίου και Απριλίου, όταν ο κορονοϊός βρισκόταν «σε έξαρση». Σημειώνεται πως τον Ιούλιο έχουν καταγραφεί συνολικά 969 κρούσματα. Ωστόσο, την ίδια ώρα οι θάνατοι είναι σαφώς λιγότεροι συγκριτικά. Έτσι, έχουν καταγραφεί τα εξής:

Κρούσματα

  • Φεβρουάριος: 7
  • Μάρτιος: 1.307
  • Απρίλιος: 1.217
  • Μάιος: 305
  • Ιούνιος: 491
  • Ιούλιος: 969

Θάνατοι

  • Φεβρουάριος: 0
  • Μάρτιος: 49
  • Απρίλιος: 91
  • Μάιος: 35
  • Ιούνιος: 17
  • Ιούλιος: 12

Χαράλαμπος Γώγος: Πλαφόν ατόμων στους κλειστούς χώρους

Ο Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΙ, προανήγγειλε ουσιαστικά την παράταση της απαγόρευσης των πανηγυριών και ενόψει του Δεκαπενταύγουστου. Σημείωσε πως ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι ο περιορισμός των ατόμων σε κλειστούς ή/και δημόσιους χώρους. Εξήγησε πως θα μπορούσε να μην υπάρχει ελεύθερη προσέλευση στον αριθμό των πολιτών που πηγαίνουν σε ένα σούπερ μάρκετ, σε ένα μπαρ, σε μια καφετέρια ή ένα κέντρο διασκέδασης: «Αν δούμε ότι η επιδημία συνεχίζει να έχει τέτοιες αυξητικές τάσεις θα μπούμε και σε τέτοιες διαδικασίες απαγόρευσης προσέλευσης πάνω π.χ. από 50 ή 100 άτομα».

Σχετικά με τη χρήση μάσκας ανέφερε πως είναι ένα είδος πρόληψης του lockdown γιατί «σταματάνε την μετάδοση είναι σαν αυτό που κάνουμε όταν κλείνουμε κάτι». Σημείωσε επίσης ότι «η ανάγκη της μάσκας έρχεται να καλύψει την αδυναμία τήρησης των αποστάσεων που είναι ο ιδανικός τρόπος προφύλαξης από τον κορονοϊο». Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κάλεσε τους νέους να δείξουν κοινωνική ευθύνη, ενώ εξήγησε πως η αύξηση των κρουσμάτων εντοπίζεται κυρίως σε νέους ανθρώπους και αυτό γιατί οι ίδιοι «δεν μπορούν να περιοριστούν». Μάλιστα, τους κάλεσε να δείξουν κοινωνική ευθύνη και να συμμορφωθούν «γιατί είναι αυτοί που μπορούν να διασπείρουν τη νόσο».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ