Αναδρομικά συνταξιούχων: «Στόχος η καταβολή τους πριν τον Δεκέμβριο», λέει ο Στέλιος Πέτσας [vids]

Μοιραστείτε το:

Για προσπάθεια να καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους πριν από τον Δεκέμβριο, έκανε λόγο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Επανέλαβε πως η κυβέρνηση συμμορφώνεται πλήρως με την απόφαση του ΣτΕ. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μιλά για αναδρομικά, για 11 μήνες για τις κύριες συντάξεις. Άρα, ερχόμαστε και εφαρμόζουμε πλήρως την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για όλους, είτε προσέφυγαν, είτε δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Και καταβάλλουμε τα χρήματα εφάπαξ σε όλους τους δικαιούχους συνταξιούχους του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα. Η συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι πλήρης».

Συνεχίζοντας, σημείωσε πως «μέχρι τέλος του χρόνου θα δοθούν τα αναδρομικά, όπως αναφέρει και η τροπολογία που ψηφίστηκε. Είναι μια δύσκολη χρονιά φέτος με την πανδημία του κορονοϊού και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να δοθούν νωρίτερα από τον Δεκέμβριο». Τόνισε πως «μία πολιτεία πρέπει να φροντίζει για όλες τις κοινωνικές ομάδες, οι οποίες έχουν ανάγκη – ιδίως σε μια χρονιά, όπως αυτή – αλλά οφείλει ταυτόχρονα να προσέχει και στο γεωπολιτικό επίπεδο, το τι συμβαίνει στη γειτονιά της και να λαμβάνει μέτρα για να στηριχθεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Τριπλή εξαπάτηση», λέει ο Αλέξης Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη μη στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων, καθώς και για το «κούρεμα 60%» των αναδρομικών και την «τριπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από την Κω όπου περιοδεύει. «Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι από τα 3,9 δισ. ευρώ που επιδίκασε το ΣτΕ για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, θα δώσει στην πραγματικότητα 900 εκατ. μόνο για τις κύριες συντάξεις… Ο κ. Μητσοτάκης εξαπατά τριπλά τους συνταξιούχους:

Πρώτον, τους λέει κούρεμα 60% σε όσα δικαιούστε. Δεύτερον, δίνοντας μόνο τις κύριες συντάξεις πίσω, ουσιαστικά αποκλείει τους χαμηλοσυνταξιούχους, όσους έχουν συντάξεις μέχρι 1000 ευρώ, διότι αυτοί είχαν απώλειες κυρίως από τα δώρα που επιδίκασε το ΣτΕ. Και η τρίτη εξαπάτηση είναι ότι όποιος πάρει τα αναδρομικά, δεν θα δικαιούται να ζητήσει αυτά τα οποία το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ορίσει ότι τα δικαιούται… Πρόκειται για καταφανώς αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ