Τουρκικά drones: «Fake news τα περί αγοράς», λέει το υπουργείο Άμυνας

Το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμύνης διέψευσε κατηγορηματικά «διαρροές φημών και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προέρχονται από ξένα μέσα μαζικής επικοινωνίας, προβάλλοντας δήθεν ότι ο ελληνικός στρατός προτίθεται να προμηθευτεί τηλεκατευθυνόμενα ή μη επανδρωμένα εναέρια μέσα τουρκικής κατασκευής», παρατηρώντας ότι «από τα τέλη Μαΐου γίνονται στοχευμένες διαρροές σε ξένα και σε ελληνικά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται ή να τεκμηριώνονται με στοιχεία».

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο υπενθυμίζει ότι «πληροφορίες που διακινούνται μέσω του διαδικτύου, ειδικά από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, θα πρέπει να επιβεβαιώνονται πολύ προσεκτικά πριν αναπαραχθούν στο εσωτερικό. Αυτό επιτάσσουν οι στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ιδίως όταν πρόκειται για ευαίσθητα θέματα που ανάγονται στο πεδίο της εθνικής αμύνης και ασφαλείας». «Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε το υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την αντιμετώπιση φαινομένων διασποράς ψευδών ειδήσεων και επηρεασμού της κοινής γνώμης, συμφώνως προς το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικος και του ν. 4619/19», καταλήγει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην ανακοίνωσή του.

Να σημειωθεί ότι τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Ελλάδα επρόκειτο να αγοράσει τουρκικά 50 drones τις επόμενες ημέρες από ιδιωτική τουρκική εταιρεία με έδρα την Κωνσταντινούπολη. «Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται κυρίως σε επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης ή ανίχνευσης ναρκών είναι έτοιμα να εισέλθουν στον κατάλογο των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων με υπογεγραμμένη προκαταρκτική συμφωνία. Αυτή θα ήταν η πρώτη φορά που ο ελληνικός στρατός θα χρησιμοποιούσε αεροσκάφη που παράγονται από τον τουρκικό ιδιωτικό τομέα, δηλαδή την Assuva Defense με έδρα την Κωνσταντινούπολη», ανέφερε σε δημοσίευμά της η Daily Sabah.

«Με μια συμφωνία που υπογράψαμε με το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας πριν από λίγο καιρό, έγινε η προκαταρκτική αποδοχή των 50 drone που παρήγαμε. Τα δύο αεροσκάφη που στείλαμε πέρασαν με επιτυχία τις δοκιμές που πραγματοποίησε ο ελληνικός στρατός », δήλωσε ο Ρεζμί Μπασμπούγκ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Assuva. Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, τα drones προορίζονται να εξυπηρετούν κυρίως στους τομείς των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης από αέρος και την ανίχνευση υπόγειων αποθηκών.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84449 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*