Βουλή: Υποχρεωτική η μάσκα για υπουργούς και βουλευτές

Μοιραστείτε το:

Mε υποχρεωτική τη μάσκα θα διεξάγονται από σήμερα οι συνεδριάσεις της Βουλής τόσο της Ολομέλειας όσο και των κοινοβουλευτικών επιτροπών του Σώματος. Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας αποδέχθηκε την σχετική οδηγία προστασία της Υγειονομικής Μονάδας της Βουλής, όπου πρότεινε στις συνεδριάσεις της Βουλής, όπου συμμετέχει μεγάλος αριθμός βουλευτών, να είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο προεδρεύων Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης στην Ολομέλεια και με την έναρξη του νομοθετικού έργου όλοι οι βουλευτές, αλλά και οι υπουργοί φορούν μάσκα. Το ίδιο και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τον ΟΔΙΠΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και η αυριανή ειδική συνεδρίαση στην οποία θα παραστεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων θα είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε πως η Βουλή όχι μόνο θα πρέπει να ακολουθεί πρώτη τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και να εκπέμπει το ανάλογο μήνυμα στην κοινωνία.

Κακό παράδειγμα οι πολιτικοί με εξαίρεση τον Γιώργο Παπανδρέου

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα οι πολιτικοί μας έδιναν το… κακό παράδειγμα στους πολίτες αγνοώντας επιδεικτικά τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων και των άλλων επιστημόνων για την αναγκαιότητα χρήσης προστατευτικής μάσκας και τήρησης των απαραίτητων αποστάσεων μέσα σε κλειστούς χώρους, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού, που δεν έχει εκλείψει στη χώρα μας.

Ανάλογη εικόνα στη Βουλή και την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020. Βέβαια, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η αίθουσα της Ολομέλειας δεν ήταν ασφυκτικά γεμάτη.

Ωστόσο, από το πρωί που ξεκίνησε η μαραθώνια συνεδρίαση στα έδρανα υπήρχε περισσότεροι βουλευτές από άλλες φορές. Μάταια οι φωτογράφοι έψαχναν για μια διαφορετική εικόνα. Μέχρι που ο φωτογραφικός φακός «βρήκε» τον Γιώργο Παπανδρέου. Τον μοναδικό πολιτικό που βρέθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας και φορούσε προστατευτική μάσκα. Τον μοναδικό πολιτικό, δηλαδή, που ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των ειδικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζεται σε επίσημη εκδήλωση με μάσκα κατά του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Μαΐου 2020, πριν καλά – καλά η χώρα βγει από την καραντίνα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το το 7ο Γυμνάσιο Αθηνών στο Παγκράτι, μαζί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη, αλλά κατάργησε τις αποστάσεις ασφαλείας, δεν φορούσε μάσκα ενώ παράλληλα ακουμπούσε  σαν να μη συμβαίνει τίποτα πάνω σε πόρτες και σε θρανία μαθητών.

Στις 5 Ιουλίου 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ταξιδιού με πλοίο από Ραφήνα για Τήνο, «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό να συνομιλεί με τον παρουσιαστή Γιώργο Λιάγκα, έχοντας τη μάσκα του κάτω από το πηγούνι του, ενώ ο παρουσιαστής και οι περισσότεροι που κάθονταν τριγύρω, ήταν χωρίς μάσκα.

Επίσης, στις 14 Μαΐου 2020, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησαν βόλτα στο κέντρο της Αθήνας για να κάνουν αυτοψία στην αγορά και τα καταστήματα. Με τα επιτελεία τους, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βόλταραν στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, έπιασαν κουβέντα με καταναλωτές, έβγαλαν σέλφι, και συνομίλησαν με καταστηματάρχες, χωρίς να φορούν προστατευτικές μάσκες, ενώ οι αποστάσεις δε φαίνονται να είναι αυτές που υποδεικνύουν οι αυστηρές συστάσεις για 1,5 μέτρο.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ