Κορονοϊός Αττική: 159 ενεργά κρούσματα και εκατοντάδες σε καραντίνα

Μοιραστείτε το:

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες της υγείας κυρίως για τα κρούσματα που καταγράφονται στις πόλεις. Σημειώνεται πως πλέον στην Αττική έχουν καταγραφεί 159 ενεργά κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη τα κρούσματα φτάνουν τα 75.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ενημέρωση της Τρίτης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, έγινε γνωστό ότι στην Αττική αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καραντίνα 600 περίπου άτομα, στενές επαφές των κρουσμάτων. «Ξέρουμε όλα τα κρούσματα πού βρίσκονται. Δεν υπάρχει ανάγκη πανικού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν και ειδικότερα σε περιοχές της Αττικής που έχουν παρουσιαστεί αρκετά κρούσματα τον τελευταίο καιρό.

Ευάλωτοι οι ανήλικοι και οι 4οάρηδες

Σημειώνεται πως ο ΕΟΔΥ κατά την ενημέρωση της Τρίτης ανέφερε πως μόνο τον Ιούλιο καταγράφηκαν περίπου 64 ανήλικοι ασθενείς με κορονοϊό. Το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό πως δύο παιδιά 10 και 11 χρόνων νοσηλεύονται με συμπτώματα της ασθένειας του κορονοϊού στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Ευτυχώς, όπως συμβαίνει κατά κανόνα με τα μικρά παιδιά, εμφανίζουν ελαφρά συμπτώματα.

Τονίζεται, δε, ότι ενώ ο κορονοϊός στις αρχές έπληττε κυρίως 70άρηδες πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 47 έτη, με τους ειδικούς να καταγράφουν περιστατικά σε 40αρηδες που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας. Την ίδια ώρα, από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας (4.279), το 31,6% αφορά σε άτομα από 18 έως 39 ετών, ενώ το 42,2% αφορά σε άτομα 40 – 64 ετών.

«Συνείδηση χρήσης μάσκας»

Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων και την ανησυχία των ειδικών, τονίζοντας ότι απαιτείται «συνείδηση χρήσης» της μάσκας. Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως είναι αρκετά τα κρούσματα και πως περιμένουν να δουν που θα φτάνουν και αν θα έχουν ανοδική ή καθοδική πορεία: «Η χαλαρότητα έφερε εξάπλωση της επιδημίας και περιμένουμε να δούμε πως θα κινηθεί. Ο κόσμος θα πρέπει να έχει μαζί πάντα τη μάσκα του και άμα δει συνωστισμό να την φοράει».

Όσον αφορά τα ποσοστά των ασθενών που καταλήγουν στις ΜΕΘ από επιπλοκές του κορονοϊού τόνισε ότι «είμαστε σε καλύτερα ποσοστά, υπάρχει μια μικρή βελτίωση ωστόσο να επισημάνω πως ο πληθυσμός που μολύνεται σε αυτή τη φάση φαίνεται να είναι νεότερος, έχουμε μια πτώση της μέσης ηλικίας των ατόμων που έχουν μπει στην εντατική και αυτό δείχνει πως έχουμε μεγαλύτερη επέκταση σε νεότερο κόσμο και αυτό θα έχει σαν συνέπεια να έχουμε και μικρότερο αριθμό ατόμων που καταλήγουν. Οι ηλικιωμένοι φαίνεται προστατεύονται, έχουν φοβηθεί φαίνεται κάπως και προστατεύονται περισσότερο. Επίσης τα παιδιά τους τους προσέχουν περισσότερο».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ