Ελλάδα νέα κρούσματα: Σε αυτούς τους Δήμους της Αττικής είναι οι 17 που νόσησαν

Μοιραστείτε το:

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στους λοιμωξιολόγους τα 17 από τα 35 κρούσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, καθώς εντοπίζονται στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 17 αυτά κρούσματα τα 8 εντοπίζονται στο Δήμο της Αθήνας και τα 2 στον Πειραιά. Επιπλέον, ένα κρούσμα έχει καταγραφεί σε καθεμία από τις παρακάτω περιοχές: Χαλάνδρι, Ηλιούπολη, Λυκόβρυση, Φιλοθέη, Δάφνη, Παιανία και Βριλήσσια.

Λέσβος: Τετραμελής οικογένεια θετική στον ιό – Είχαν πάει διακοπές στο εξωτερικό

Μια ολόκληρη οικογένεια που είχε επιστρέψει μέσα Ιουλίου από ταξίδι στο εξωτερικό βρέθηκε θετική στον κορονοϊό στο Πλωμάρι της Λέσβου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την επιστροφή τους από την Γεωργία στα μέσα Ιουλίου, το ζευγάρι των ασθενών, είχαν υποβληθεί σε τεστ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και είχαν βρεθεί αρνητικοί.

Το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι κατά τη διαδικασία της ανίχνευσης θετικοί στον ιό βρέθηκαν τόσο το ζευγάρι όσο και το 10χρονο παιδί του ζευγαριού, ενώ θετικός βρέθηκε και ο θείος της οικογένειας ο οποίος εργάζεται σε καφετέρια του χωριού. Σημειώνεται πως συνεχίζεται η ιχνηλάτηση όλων των επαφών που είχαν οι παραπάνω από την άφιξη τους στο χωριό, ενώ σήμερα έκλεισε το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου στο οποίο είχαν απευθυνθεί αρχικά οι ασθενείς, προκειμένου να απολυμανθεί, αλλά και η καφετέρια που εργάζεται ο θείος.

Κέρκυρα: Θετική στον ιό έγκυος κάτοικος του νησιού

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην Κέρκυρα τα αυξανόμενα κρούσματα νέου κορονοϊού. Ένα ακόμα από τα λεγόμενα «ορφανά» κρούσματα καταγράφηκε στο νησί, καθώς εντοπίστηκε θετική μια 35χρονη έγκυος, κάτοικος περιοχής στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας. Πρόκειται για το 17ο κρούσμα Covid -19 ενώ από τις πληροφορίες δεν προκύπτει σύνδεση με κάποιο άλλο κρούσμα, καθώς η γυναίκα δεν είχε ταξιδέψει προσφάτως στο εξωτερικό.

Τα συμπτώματα της γυναίκας είναι ήπια και έχει ήδη τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι της. Αξίζει να σημειωθεί πως η Κέρκυρα κατέγραψε σε μία μόλις ημέρα, την Τετάρτη 22 Ιουλίου έξι νέα κρούσματα. Επρόκειτο για εισαγόμενα κρούσματα, που αφορούν σε δύο Γάλλους, που έκαναν το τεστ στο λιμάνι, σε δύο Βρετανούς που διέμεναν στον Κάβο και σε δύο Ρουμάνους που έμεναν στο Κανόνι.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ