Τραμπ κορονοϊός: Θετικός ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου [vids]

Μοιραστείτε το:

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, ο Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, βρέθηκε θετικός στο νέο κορονοϊό, όμως δεν υπάρχει κίνδυνος να έχουν εκτεθεί στον ιό ο Ντόναλντ Τραμπ ή ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. «Έχει ήπια συμπτώματα και έχει τεθεί σε αυτοαπομόνωση, εργάζεται από ασφαλή τοποθεσία. Δεν υπάρχει κίνδυνος έκθεσης του προέδρου ή του αντιπροέδρου (στον κορονοϊό). Η δουλειά του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας συνεχίζεται αδιάλειπτα», αναφέρεται σε αυτήν την ανακοίνωση.

Η Ουάσιγκτον διαβεβαιώνει ότι το προσωπικό του Λευκού Οίκου εξετάζεται τακτικά για τον κορονοϊό. Να σημειωθεί ότι ο Ο’ Μπράιεν είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος που έχει βρεθεί θετικός μέχρι σήμερα, ενώ αποτελεί πολλοστό κρούσμα στον κύκλο του Αμερικανού προέδρου. Τον Μάιο του 2020 είχε εντοπιστεί άλλο ένα κρούσμα, ένας στρατιωτικός που εργάζεται στον Λευκό Οίκο, ενώ θετική είχε βρεθεί και η εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου Πενς.  Κανείς δεν γνωρίζει πότε συναντήθηκε τελευταία φορά ο Ο’ Μπράιεν με τον Τραμπ, αν και η τελευταία δημόσια εμφάνισή τους τοποθετείται στο Μαϊάμι στις 10 Ιουλίου 2020.

Σημειώνεται ότι ο Ο’ Μπράιεν επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στην Ευρώπη, όπου ο ίδιος και ο αναπληρωτής του συναντήθηκαν με αξιωματούχους από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Γερμανία και την Ιταλία. Όπως μεταδίδει το CNN, φωτογραφικό υλικό από το ταξίδι στην Ευρώπη δείχνει πως ο Ο’ Μπράιεν δεν φόρεσε ποτέ μάσκα και δεν τηρούσε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Την περασμένη εβδομάδα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανησύχησαν όταν υπάλληλος καφετέριας στον Λευκό Οίκο διαγνώστηκε θετικός. Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ, η φίλη του υιού Τράμπ μέλος της καμπάνιας για την συγκέντρωση κονδυλίων για την εκλογική εκστρατεία Τραμπ, επίσης διαγνώστηκε θετική νωρίτερα το Ιούλιο. Επίσης, πολλοί άνδρες των μυστικών υπηρεσιών και μέλη του προσωπικού που εργάζεται στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ διαγνώστηκαν θετικοί όταν ετοίμαζαν την συγκέντρωση του Προέδρου στην Τούλσα, τον περασμένο Ιούνιο. Τέλος, η βοηθός επικοινωνιών του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, η Κέιτι Μίλερ, επίσης διαγνώστηκε θετική τον περασμένο Μάιο, λίγες μόλις ημέρες μετά την γνωστοποίηση ότι ένας έκ των μπάτλερ του προέδρου Τραμπ είχε διαγνωστεί θετικός.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ κατέγραψαν την Κυριακή Κυριακή 26 Ιουλίου 2020, 55.187 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, αριθμό που είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων σχεδόν δύο εβδομάδων, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Τα νέα κρούσματα αυξάνουν σε 4.229.624 τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα, που έχει υποστεί το βαρύτερο πλήγμα παγκοσμίως, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης. Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ανέρχεται πλέον σε 146.909, αυξημένος κατά 518 το προηγούμενο 24ωρο. Είναι η πρώτη φορά από τη 13η Ιουλίου που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό πέφτει κάτω από το επίπεδο των 6ο.000. Ο αριθμός των νεκρών ξεπερνούσε τους 1.000 τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ