Μύκονος τζετ σκι: Ελεύθερος ο 13χρονος που τραυμάτισε 15χρονη

Μοιραστείτε το:

Ελεύθερος, με προφορική εντολή του Εισαγγελέα, λόγω ανηλικότητας, θα αφεθεί ο 13χρονος που προσήχθη στο λιμεναρχείο Μυκόνου, όταν το τζετ σκι που οδηγούσε συγκρούστηκε με θαλάσσιο καναπέ στη θαλάσσια περιοχή Πλατύς Γιαλός Μυκόνου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό, στο πόδι, μίας 15χρονης αλλοδαπής. Ο 13χρονος οδηγήθηκε στο λιμεναρχείο μαζί με τον πατέρα του προκειμένου να καταθέσει για το συμβάν ενώ αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία και τακτική δικάσιμος. Στο θαλάσσιο καναπέ επέβαιναν άλλα τρία άτομα, όλοι ανήλικοι, που είναι καλά στην υγεία τους. Η 15χρονη αλλοδαπή μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική.

Το περιστατικό, που παρά λίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία, δείχνει τα ελλιπέστατα μέτρα προστασίας που παραβιάζονται κατά κόρον σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιόκτητο τζετ σκι που οδηγούσε 13χρονος με καταγωγή από το Λίβανο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με θαλάσσιο φουσκωτό (τύπου καναπέ) το οποίο ήταν προσδεσμένο σε ταχύπλοο σκάφος με επιβάτες τέσσερις ανήλικους Γάλλους, τρία αγόρια και ένα κορίτσι. Συνέπεια της σύγκρουσης ήταν το φουσκωτό να ανατραπεί και το κορίτσι, ηλικίας 15χρονων να υποστεί κάταγμα στο ένα εκ των δύο κάτω άκρων.

Μετά το ατύχημα ο 13χρονος επέλεξε να εγκαταλείψει τα θύματα του προσπαθώντας να διαφύγει. Όμως, κατόπιν υποδείξεων άλλων λουομένων αυτοπτών μαρτύρων του συμβάντος εντοπίστηκε από τους άνδρες του λιμενικού και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος συνελήφθη για παραμέληση ανηλίκου. Η 15χρονη Γαλλίδα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο 13χρονος φέρεται να είναι γιος πλούσιου Άραβα και βρίσκεται στο νησί των ανέμων για τις καλοκαιρινές του διακοπές με τη θαλαμηγό της οικογένειάς του. Ο 13χρονος οδηγήθηκε στο λιμεναρχείο μαζί με τον πατέρα του προκειμένου να καταθέσει για το συμβάν ενώ αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία και τακτική δικάσιμος.  Το περιστατικό επανέφερε στις μνήμες το τραγικό δυστύχημα του καλοκαιριού του 2014, όταν ο 10χρονος Μιχαήλ Πασχαλάκης τραυματίστηκε θανάσιμα κάνοντας θαλάσσια σπορ με τους φίλους του στο Καλό Λιβάδι στη Μύκονο. Ο πατέρας του παιδιού Παναγιώτης Πασχαλάκης, δίνοντας αγώνα για τη δικαίωση του μικρού Μιχαήλ, ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Safe Water Sports» με στόχο την πρόληψη των θαλάσσιων ατυχημάτων και πνιγμών.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ