Λευτέρης Κρέτσος: Τροπολογία – δώρο σε καναλάρχες

Μοιραστείτε το:

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, αναφέροντας πως η νέα τροπολογία είναι «προεόρτιο για την κατάργηση της υποχρέωσης του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων (νόμος Παππά)», την ώρα μάλιστα που γίνονται απολύσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς όπως το Star και το Open.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε τα εξής: «Νέα τροπολογία, νέο ‘δωράκι’ προς DIGEA, ενώ απολύσεις σε Star/Open; Προεόρτια κατάργησης της υποχρέωσης του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων (νόμος Παππά); Να τα βλέπουν αυτά όσοι αφελείς (ελπίζω) φώναζαν κάποτε μαζί με τους εργοδότες τους ότι το Μαύρο δεν έχει αποχρώσεις».

Ειδικότερα, με τροπολογία σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης επεκτείνεται χρονικά η ρύθμιση της 1ης Μαΐου 2020 που επιτρέπει λόγω της πανδημίας, της διατήρησης της ποιότητας του σήματος τηλεοπτικών σταθμών που μεταδίδεται από τη Digea και αδυνατούν να ανταποκριθούν στο «ενοίκιο» για τη χρήση των συχνοτήτων και η αντίστοιχη μείωση της δόσης της εταιρείας Ψηφιακός Πάροχος ΑΕ προς το δημόσιο. Με την απόφαση αυτή μπαίνει το καθεστώς των παρατάσεων, που διέπει την εκπομπή σταθμών χωρίς άδεια και στην υποχρέωση καταβολής του τέλους προς το δημόσιο.

Ο Λευτέρης Κρέτσος

Ο κ. Κρέτσος έχει εργαστεί ως ακαδημαϊκός στη Βρετανία διδάσκοντας εργασιακές σχέσεις και διοίκηση προσωπικού στο Aberdeen, στο Coventry και στο Λονδίνο. Το 2015 ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ από το 2016 έως το 2017 ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Επίσης, τον Σεπτέμβριο του 2016 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 29 Αυγούστου 2018 ορίστηκε υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και στις 14 Ιουνίου του 2019 υπηρεσιακός κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, θέσεις που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ