Κορονοϊός επιπτώσεις: 4 μήνες μετά την Covid-19 η 27χρονη Samantha Demmler υποφέρει ακόμα [pics]

Μοιραστείτε το:

Κορονοϊός επιπτώσεις: «Δεν έμοιαζε να έχω αυτό το πράγμα που έκανε τον κόσμο να σταματήσει», είχε πει τότε στην Daily Mail Australia η Samantha Demmler. «Είμαι αρκετά αισιόδοξος άνθρωπος, αλλά άρχισα να πανικοβάλλομαι. Το μυαλό αρχίζει να σκέφτεται σενάρια για το τι θα μπορούσε να συμβεί».

Η 27χρονη μουσικός στις 29 Μαρτίου θεωρήθηκε ότι είχε ξεπεράσει τον κορονοϊό. Αλλά τέσσερις μήνες αργότερα, δίνει ακόμη τη δική της μάχη για τις μόνιμες επιπτώσεις που τής έχει αφήσει ο κορονοϊός.

«Από τότε που κόλλησα κορoνοϊό, τα κύρια παρατεταμένα αποτελέσματα ήταν η συσσώρευση υγρών στους πνεύμονές μου, η μειωμένη αίσθηση της όσφρησης και η απώλεια μνήμης», έγραψε στο Facebook.

Η περίπτωση της Demmler δεν είναι μοναδική, καθώς για πολλούς επιζώντες του κορωνοϊού, η ανάρρωσή τους τράβηξε πολύ περισσότερο από τις δύο εβδομάδες που τυπικά κρατά η ασθένεια.

Οι λοιμωξιολόγοι γνωρίζουν πολύ λίγα για τις μακροπρόθεσμες επιδράσεις του COVID-19, με αποτέλεσμα οι πρώην ασθενείς να βυθίζονται στο φόβο.
Ο καθηγητής Peter Collignon από την ANU είπε στη Herald Sun ότι ένα μικρό ποσοστό ασθενών υποφέρουν συνήθως με διαρκή συμπτώματα, αλλά αυτό το ποσοστό είναι άγνωστο.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Peter Collignon

«Συχνά βλέπετε ότι χρειάζονται πολλοί μήνες για να επανέλθουν οι άνθρωποι ακόμη και όταν, οι γιατροί δεν μπορούμε να εντοπίσουμε από πού πηγάζει το πρόβλημα», είπε. «Δεν γνωρίζουμε τα ποσοστά, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που θα μείνουν με κάποια υποκείμενα νοσήματα».

Η Demmler, η οποία πάσχει και από άσμα, ανέφερε ότι ήταν τρομακτικό να μην γνωρίζει την πορεία της νόσου και τη διαδικασία της ανάρρωσης.

“Πιστεύαμε ότι ήταν μόνο ένας αναπνευστικός ιός. Αποδεικνύεται ότι επιτίθεται στο πάγκρεας. Επιτίθεται στην καρδιά. Επιτίθεται στο ήπαρ, τον εγκέφαλο, τους νεφρούς και άλλα όργανα. Δεν το εκτιμήσαμε αυτό στην αρχή”, δήλωσε ο δρ. Έρικ Τόπολ, καρδιολόγος και διευθυντής του Scripps Research Translational Institute στη Λα Χόγια της Καλιφόρνια.

Επιπρόσθετα των αναπνευστικών δυσκολιών, οι ασθενείς της COVID-19 μπορεί να αντιμετωπίσουν διαταραχές θρόμβωσης αίματος που μπορεί να οδηγήσουν σε εγκεφαλικά και ακραία φλεγμονή που επιτίθεται σε πολλαπλά συστήματα οργάνων. Ο ιός μπορεί επίσης να προκαλέσει νευρολογικές περιπλοκές, από πονοκέφαλο, ζαλάδα και απώλεια της αίσθησης γεύσης και όσφρησης έως κρίσεις και σύγχυση.

Και η αποκατάσταση μπορεί να είναι βραδεία, μερική και δαπανηρή, με τεράστιο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ