Αναδιάρθρωση: Ανέβαλε τη συζήτηση η ΕΠΟ – Ορίζονται τα μπαράζ ανόδου υποβιβασμού

Μοιραστείτε το:

Αναδιάρθρωση: Στροφή 180 μοιρών από την ΕΠΟ στην υπόθεση της αναδιάρθρωσης. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, μπροστά στην πίεση της Super League, αλλά και την ξεκάθαρη θέση της UEFA, υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα της αύξησης των ομάδων στη Super League.

Μπαράζ για την Ξάνθη

Όπως έγινε γνωστό, μάλιστα, η ΕΕ ανέβαλε την απόφασή της για την αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ακολουθώντας την απόφαση της Λίγκας.

Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι η Ομοσπονδία θα ορίσει και το μπαράζ ανόδου/παραμονής μεταξύ του Απόλλωνα Σμύρνης (έχει σταματήσει προπονήσεις εδώ και 4 μήνες ελλείψει πρωταθλήματος) και της Ξάνθης.

Τάκης Μονεμβασιώτης: Η απόφαση φέρνει δυσκολίες στον Απόλλωνα Σμύρνης

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαιρου συζήτησε με τους εκπροσώπους της Λίγκας να οριστεί το μπαράζ για την ερχόμενη Κυριακή και την Πέμπτη.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι η UEFA απέστειλε επιστολή στην Ομοσπονδία, με την οποία ξεκαθαρίζει ότι δε θα δεχτεί καμία αλλαγή στις ομάδες της Super League.

Οι προτάσεις αναδιάρθρωσης από Γ’ Εθνική και Ένωση SL 2-FL

Η πρώτη πρόταση για αναδιάρθρωση των κατηγοριών ήρθε από τις οκτώ πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής, η οποία εστάλη στην ΕΠΟ και στους υπόλοιπους φορείς. Η πρόταση είναι ολοκληρωμένη περιλαμβάνει Super League 16 ομάδων, όπου δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα ανέβουν οι 2 πρώτες από τη Super League 2. Οι υπόλοιπες 32 ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους για τη Β’ Εθνική και θα καταργηθεί η τρίτη επαγγελματική κατηγορία.

Η Ένωση Super League 2-Football League κατέληξε σε μια διαφορετική πρόταση, με μια Super League 18 ομάδων, μια Super League 2 16 ομάδων και μια Football League 14 ομάδων.

Με δεδομένο ότι η σέντρα της Super League έχει οριστεί για τις 12/9, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη καθυστερήση, καθώς οι ομάδες της Super League 2 και Football League πρέπει να γνωρίζουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν για να κάνουν τον σχεδιασμό τους.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ