Ρουβίκωνας Αγρίνιο: Επεισόδιο με αρτοποιό εμπλεκόμενο σε υπόθεση βιασμού 14χρονης

Μοιραστείτε το:

Παρέμβαση μελών του Ρουβίκωνα έγινε χθες το Σάββατο στο Αγρίνιο, σε αρτοποιείο του οποίου ο ιδιοκτήτης,  έχει καταδικαστεί για υπόθεση ασέλγειας και μαστροπείας σε βάρος ανήλικης.

Ο ιδιοκτήτης, γνωστός πολιτευτής με την ακροδεξιά παράταξη του Αρτέμη Σώρρα «Ελλήνων Συνέλευσις» στο Αγρίνιο, έδινε ραντεβού στον φούρνο που διατηρεί στο Αγρίνιο με τον προαγωγό πατέρα κι αφού τα έβρισκαν οι δυο τους, το ανήλικο κορίτσι παραδιδόταν στον μαγαζάτορα.

Οι δυο τους συνελήφθησαν πριν από ένα χρόνο και αφού πέρασαν από εισαγγελέα και ανακριτή, ο μεν  πατέρας κρίθηκε προφυλακιστέος, ο δε βιαστής Παρθένης αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την πρόσφατη δίκη. Για ένα διάστημα προσέλαβε και σεκιουριτά για να του φυλάει τον φούρνο.

Η λέξη «βιασμός» δεν υπήρξε πουθενά στο κατηγορητήριο και το γεγονός μετατράπηκε σε «μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα εναντίον προσώπου κάτω των 15 ετών και γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα με παθόντα που συμπλήρωσε τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14 έτη».

Έτσι λοιπόν, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου αποφάνθηκε ότι ο πατέρας και ο  μαγαζάτορας/πολιτευτής είναι ένοχοι με αυτές τις κατηγορίες και ως εκ τούτου έπεσαν στα μαλακά, την ίδια ώρα που η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωσή τους.

Η υπερασπιστική γραμμή για τον φούρναρη ήταν ότι βοηθάει οικογένειες οικονομικά και ο βιασμός βαφτίστηκε συναινετική ερωτική πράξη (η έκθεση του ιατροδικαστή ανέφερε πως το 14χρονο κορίτσι ήταν σεξουαλικά ενεργό και πως δεν έφερε κακώσεις, οπότε… συναινούσε στη φρικαλεότητα). Αν και η καταγγελία για βιασμό είχε γίνει από την ανήλικη

Ως Ρουβίκωνας, επιλέξαμε να στείλουμε το μήνυμα στον βιαστή και τους υπερασπιστές του, πως κανένα σώμα δεν τους ανήκει και πως έχουν καταδικαστεί ισόβια στη συνείδηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η μητέρα της ανήλικης κοπέλας στην κατάθεσή της τον Ιούλιο του 2019, υποστήριξε ότι σύμφωνα με τα όσα της είπε η κόρη της, ο επιχειρηματίας αρκετές φορές είχε κάνει άσεμνες κινήσεις στην 14χρονη και στις 19 Ιουλίου, κατά την επίσκεψή της στο κατάστημα για να πάρει τα τρόφιμα τη βίασε. Μετά την ακροαματική διαδικασία ο επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος.

Κατά την παρέμβαση των μελών του Ρουβίκωνα στο κατάστημα υπήρξε ένταση και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας ενώ σε διαδικτυακή ανάρτηση της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας αποκαλύπτονται τα στοιχεία του επιχειρηματία και βίντεο από την παρέμβαση υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων ότι «Ως Ρουβίκωνας, επιλέξαμε να στείλουμε το μήνυμα σε αυτόν και τους υπερασπιστές του, πως κανένα σώμα δεν τους ανήκει και πως έχουν καταδικαστεί ισόβια στη συνείδηση της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ