Μάτι φωτιά Ματθαιόπουλος: «Δεν δέχτηκα καμία παρέμβαση για το Μάτι»

Μοιραστείτε το:

Ο δικηγόρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «για το επίμαχο ηχητικό υλικό και για τη διαρροή αυτού, που ακόμη δεν του έχει επισήμως γνωστοποιηθεί, αφενός θα ζητήσει να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη και αφετέρου θα ασκήσει τα δικαιώματά του», ενώ εκφράζει τη λύπη του «για τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη και, κυρίως, στις οικογένειες των θυμάτων από τη διαρροή του σχετικού προφανώς αποσπασματικού ηχητικού υλικού».

Αναλυτικά η δήλωση του δικηγόρου Διαμαντή Μπασαρά:

Αναφορικώς με όσα εσχάτως έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο εντολέας μου διευκρινίζει ότι δεν δέχθηκε καμία παρέμβαση και ο ίδιος ουδέποτε παρενέβη στο έργο του διορισθέντος πραγματογνώμονα στην υπόθεση της πυρκαϊάς στο Μάτι. Αυτό, άλλωστε, προκύπτει και από τους ίδιους τους ισχυρισμούς του πραγματογνώμονα, που κατέθεσε ότι η δήθεν παρέμβαση έλαβε χώρα την 21-9-2018, χρόνο στον οποίο ήδη είχε ολοκληρώσει το πόρισμά του, που παρεδόθη μετά από δυο ημέρες στον Εισαγγελέα. Για το επίμαχο ηχητικό υλικό και για τη διαρροή αυτού, που ακόμη δεν του έχει επισήμως γνωστοποιηθεί, αφενός θα ζητήσει να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη και αφετέρου θα ασκήσει τα δικαιώματά του.

Τέλος, ο εντολέας μου, δυο χρόνια μετά τα τραγικά συμβάντα στο Μάτι, εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη και, κυρίως, στις οικογένειες των θυμάτων από τη διαρροή του σχετικού προφανώς αποσπασματικού ηχητικού υλικού. Επί τριάντα τρία (33) έτη υπηρέτησε με αφοσίωση και αυταπάρνηση το Πυροσβεστικό Σώμα και στην συγκεκριμένη πυρκαϊά έπραξε ό, τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να διαφυλαχθούν οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του ως τότε Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ποιος είναι ο Καπέλιος που αναφέρει ο Ματθαιόπουλος στο ηχητικό που αποκάλυψε η Καθημερινή

Ο εν λόγω αξιωματικός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση, και συγκεκριμένα στις φωτιές στα Κύθηρα και τη Μάνη το 2017, είναι ο πρώην αρχηγός της πυροσβεστικής Βασίλειος Καπέλιος, ο οποίος σήμερα είναι αντιπεριφερειάρχης της ΝΔ στην Πελοπόννησο, με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία.  Η υπόθεση έχει προκαλέσει πολιτικούς τριγμούς μετά τους ισχυρισμούς του πρώην αρχηγού της πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο περί ανώτατων αξιωματικών της Πυροσβεστικής, οι οποίοι για προσωπικά παιχνίδια και «ξεκαθαρίσματα» εντός του σώματος αφήνουν περιοχές με περιορισμένες ακόμη και χωρίς εναέριες δυνάμεις.

Ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος, στον διάλογο που δεν είναι ευδιάκριτο εξελίχθηκε και ο οποίος δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή», φέρεται να απειλεί τον πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής για τη φωτιά στο Μάτι, Δημήτριο Λιότσιο, σε μια προσπάθεια αυτός να μην αποδώσει ευθύνες σε προϊστάμενούς του για τυχόν λάθη και παραλείψεις , υποστηρίζοντας πως αν εμπλέξει προϊσταμένους του στην πρώτη φωτιά στην οποία θα είναι υπεύθυνος, οι ανώτεροί του θα τον αφήσουν ξεκρέμαστο και δεν θα του στείλουν εναέρια μέσα.

Ισχυρίζεται μάλιστα πως αυτό συνέβη το 2017 με τις φωτιές στα Κύθηρα και τη Μάνη. «Θα πούνε στην πρώτη φωτιά μη του σηκώνεις και τίποτα… Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο (τότε αρχηγός της πυροσβεστικής) – Βασιλειάδη (τότε υπαρχηγός της πυροσβεστικής). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φακέλοι στους Εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά», ισχυρίζεται.

Απάντηση Καπέλιου μέσω της δικαστικής όδου

Μιλώντας στο Open, o κ. Καπέλιος αρνείται ότι δεν έστειλε πυροσβεστικά ενώ περνά στην αντεπίθεση λέγοντας πως θα κινηθεί και νομικά εναντίον του Ματθαιόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση. «Μπορούμε να το αποδείξουμε αυτό και να το αποδείξω στον κ. Ματθαιόπουλο και στον οποιονδήποτε λέει ότι εγώ δεν έστειλα εναέρια γιατί είχα μια προσωπική κόντρα με τον υπαρχηγό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν είναι δυνατόν να βάλω εγώ κριτήριο, ολόκληρος αρχηγός, να φέρω σε δύσκολη θέση τον υπαρχηγό και να τον αποστρατεύσω. Αν είναι δυνατόν δηλαδή και να αφήσω την χώρα ακάλυπτη, να αφήσω τις ανθρώπινες ζωές ακάλυπτες. Αυτά είναι ανυπόστατα. Αυτά είναι τερατώδη που λέγονται. Ο Ματθαιόπουλος εκείνη τη στιγμή θέλοντας να εκβιάσει, θέλοντας να φοβίσει τον αξιωματικό προφανώς επικαλέστηκε αυτό. Το οποίο προφανώς δεν είναι έτσι», πρόσθεσε.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ