Κυκλώνας Χάνα: «Χτυπάει» το Τέξας και κατευθύνεται προς το Μεξικό [vids]

Μοιραστείτε το:

Στο μάτι του κυκλώνα Χάνα βρίσκεται  από τη νύχτα το Τέξας με τους ανέμους να φτάνουν έως και τα 145 χιλιόμετρα την ώρα. Κύρια χαρακτηριστικά του οι σφοδρές βροχοπτώσεις αλλά και τεράστια κύματα που δημιουργούνται στις νότιες ακτές του Τέξας. Μια περιοχή που δοκιμάζεται εδώ και αρκετό καιρό από την πανδημία του κορονοϊού, μετρώντας εκατοντάδες θανάτους.

Είναι ο πρώτος κυκλώνας Χάνα  στον Ατλαντικό, κατηγορίας 1 και έφτασε στο νησί Πάντρε τα ξημερώματα της Κυριακής με πολύ ισχυρούς ανέμους, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων ενώ σήμερα κατά την διάρκεια της ημέρας αναμένεται να πλήξει το βορειοανατολικό Μεξικό. «Ο Χάνα αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις σε κάποιες περιοχές του νότιου Τέξας και του βορειοανατολικού Μεξικού. Οι βροχές αυτές μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες», με αποτέλεσμα να υπάρξουν υπερχειλίσεις, προειδοποίησαν οι μετεωρολόγοι.

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή υλικές ζημιές.

Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να έχουν πέσει 45 εκατοστά βροχής σε μια περιοχή που εκτείνεται από το νότιο Τέξας ως τις μεξικανικές πολιτείες Κοαχουίλα και Νουέβο Λεόν αλλά και το βόρειο τμήμα της πολιτείας Ταμαουλίπας. Εξάλλου τα κύματα ενδέχεται να υψώνονται ως το 1,8 μέτρο, πρόσθεσαν οι μετεωρολόγοι. Οι αρχές της πόλης έχουν κλείσει μουσεία και βιβλιοθήκες, ενώ οι κάτοικοι προετοιμάζονται για τον κυκλώνα, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Προς το παρόν οι υλικές ζημιές μοιάζουν μικρές και έχουν αναφερθεί τοπικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση και κάποιες πλημμύρες.

Ο δήμαρχος του Κόρπους Κρίστι, ο Τζο ΜακΚόμπ, προειδοποίησε τους κατοίκους που ζουν σε περιοχές όπου ενδέχεται να σημειωθούν πλημμύρες να τηρήσουν τους κανόνες προστασίας από την covid-19. Δύο ακόμη συστήματα ήταν ενεργά χθες, ο κυκλώνας Ντάγκλας που κατευθύνεται προς το αρχιπέλαγος της Χαβάης στον Ειρηνικό και η τροπική καταιγίδα Γκονσάλο κοντά στη Γαλλική Πολυνησία στον Ατλαντικό. «Η κυβέρνησή μου παρακολουθεί στενά τους κυκλώνες Ντάγκλας κοντά στη Χαβάη και Χάνα που πλήττει το Τέξας», έγραψε στο Twitter o Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Εξακολουθούμε να συντονιζόμαστε με τις πολιτείες αυτές, ακούστε τις υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων (…) για να προστατεύσετε τις οικογένειές σας και τα υπάρχοντάς σας!», πρόσθεσε.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ