Κερατσίνι: Χειροβομβίδα σε πλυντήριο αυτοκινήτων, αποκλεισμένη η περιοχή [vid]

Μοιραστείτε το:

Χειροβομβίδα σε πλυντήριο αυτοκινήτων στο Κερατσίνι Σε αποκλεισμό της περιοχής από την οδό Παύλου Φύσσα στο ρεύμα προς Νίκαια και στη Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι έχει προχωρήσει η αστυνομία μετά τον εντοπισμό χειροβομβίδας σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η χειροβομβίδα είναι παλαιού τύπου. Στο σημείο έχουν σπεύσει ειδικά κλιμάκια της Αστυνομίας, ενώ στην περιοχή αναμένονται πυροτεχνουργοί του στρατού για να την παραλάβουν. Στο σημείο βρίσκεται όχημα της Πυροσβεστικής. Η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο έχει διακοπεί προσωρινά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πάνω από το πλυντήριο αυτοκινήτων, υπάρχει τριώροφη πολυκατοικία με πολλά διαμερίσματα. Το κτίριο έχει εκκενωθεί.

Να σημειωθεί πως δεν είναι ασυνήθιστο στη χώρα μας να εντοπίζονται χειροβομβίδες που χρονολογούνται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σε σημεία του αστικού ιστού ή σε περιοχές στην ύπαιθρο. Τον Ιούνιο, μία χειροβομβίδα είχε βρεθεί στην Καλλιπεύκη της Λάρισας.  Υπήρξε κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ στην επιχείρηση για την εξουδετέρωση της συμμετείχε κλιμάκιο του Στρατού, Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ. Επίσης, στις αρχές Ιουνίου, στη Βλαχάβα Καλαμπάνκας, βρέθηκε χειροβομβίδα, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία.  Σε μικρή απόσταση από το σημείο που βρέθηκε η χειροβομβίδα εντοπίστηκε και βλήμα όλμου. Και εδώ η εξουδετέρωση ήταν επιτυχής.

Επίσης, τον φετινό Μάιο εντοπίστηκε μία παλαιά χειροβομβίδα σε αυλή σπιτιού  στην Ναυπτακτία. Την βρήκε ηλικιωμένος τυχαία, σφηνωμένη ανάμεσα σε ξύλα. Στο σημείο είχαν φτάσει πυροτεχνουργοί του στρατού που έκαναν έρευνα και εντόπισαν ακόμη μια χειροβομβίδα. Και οι δύο εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενες εκρήξεις.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ