Ερντογάν: Δεν αποδέχονται πως η Κωνσταντινούπολη ανήκει στους Μουσουλμάνους

Μοιραστείτε το:

Ερντογάν: Μιλώντας σε εκδήλωση για τα εγκαίνια ενός νέου κτιρίου της τουρκικής MIT, της Υπηρεσίας Πληροφοριών, δήλωσε για το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί: “Ακόμη και αιώνες μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, βλέπουμε πως δεν είναι αποδεκτό πως βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των Μουσουλμάνων”. Στον απόηχο της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής στην Αγία Σοφία, ο τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να χρησιμοποιεί στον ίδιο τόνο ισχύος, που χαρακτηρίζει την πολιτική του. Χθες τόνισε πως η Τουρκία δεν έχει επεκτατικά σχέδια σε βάρος άλλων χωρών και επίσης δεν επιτρέπει άλλες χώρες να παραβιάζουν τα δικαιώματά της, στην γη, στη θάλασσα και στον αέρα. Πρόσθεσε πως η στάση της Τουρκίας “απογοητεύει όσους περιμένουν να υποταχθεί“.

Πρόσθεσε πως αν υπάρξει απειλή εναντίον της από στο Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη ή το Αιγαίο, θα δείξει την δύναμη και την αποφασιστικότητά της, χωρίς δισταγμό.  Ο Ερντογάν συνάντησε χθες τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Αλ Σαράτζ στην Κωνσταντινούπολη και είχε συνομιλία με τον ιταλό πρωθυπουργό Τζιουζέπε Κόντε για το θέμα της Λιβύης. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτές τις πύλες του διαλόγου.

Σε ό,τι αφορά την Υπηρεσία Πληροφοριών, εξήρε το έργο της και τόνισε πως δρα με επιτυχία σε όλο τον κόσμο. “Η ικανότητα δράσης των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Κωνσταντινούπολη έχει μειωθεί σημαντικά χάρη στην συνεργασία μεταξύ της ΜΙΤ και άλλων φορέων ασφάλειας”, τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως πάνω από 100 οπαδοί του Γκιουλεν έχουν επιστραφεί στην Τουρκία, με την βοήθεια των υπηρεσιών πληροφοριών.

Εικόνες της τουρκικής τηλεόρασης από το νέο κτίριο της ΜΙΤ

Βαρβιτσιώτης: Έχουμε την ισχύ

Από την ελληνική πλευρά, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα: “Έχουμε την αποφασιστική και την αποτρεπτική ισχύ να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή” ενώ πρόσθεσε πως “η Ελλάδα περιμένει την έμπρακτη στήριξη των εταίρων της σε περίπτωση που η Τουρκία κλιμακώσει τις προκλήσεις”.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ