Υπόθεση απαγωγής 10χρονης στη Θεσσαλονίκη: Αρνείται τις κατηγορίες ο 63χρονος – Τί δείχνει η έρευνα

Μοιραστείτε το:

Σε βάρος του συνταξιούχου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου και παραπέμφθηκε σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία, ενώ μέχρι να απολογηθεί παραμένει σε καθεστώς κράτησης. Ο 63χρονος αρνήθηκε την κατηγορία και φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η ανήλικη τον ακολούθησε. Ανέφερε πως έκανε δώρα στην ανήλικη, εν γνώσει της μητέρας της.  Πάντως, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο 63χρονος επιχείρησε να επιβιβάσει το παιδί σε ταξί από την πιάτσα που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως, στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους. Το κοριτσάκι αντιστάθηκε και κατάφερε να ξεφύγει, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ενώ το συμβάν έγινε αντιληπτό από περαστικούς που ειδοποίησαν αστυνομικούς.

Αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: “Συνελήφθη πρωινές ώρες χθες στο κέντρο της πόλης, 63χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου. Συγκεκριμένα, έπειτα από κλήση διερχόμενων πολιτών, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης που προσέτρεξαν στο σημείο, προσήγαγαν τον 63χρονο στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, όπου στη συνέχεια συνελήφθη έπειτα από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα έρευνα, ο συλληφθείς, προσέγγισε ανήλικη αλλοδαπή (10 ετών) με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων από αυτήν και στη συνέχεια προσπάθησε να την επιβιβάσει παρά τη θέλησή της σε διερχόμενο ΤΑΞΙ, πλην όμως η ανήλικη αντιστάθηκε και απομακρύνθηκε. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα”.

Ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Πέτρος Παπαφίλης, ανέφερε πως στις 10:40 το πρωί κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας βρισκόταν στην πλατεία Αριστοτέλους και ενημερώθηκε από πολίτη για προσπάθεια αρπαγής ανηλίκου αλλοδαπού κοριτσιού επαίτη από ενήλικο. Οι δημοτικοί αστυνομικοί εντόπισαν αμέσως τον ενήλικο άντρα που προσπάθησε να απαγάγει το κορίτσι και ταυτόχρονα ενημέρωσαν την Άμεση Δράση. Στις 10:55, δικυκλιστές της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο που εντοπίστηκε ο άντρας στη Τσιμισκή και τον ακινητοποίησαν με την βοήθεια των δημοτικών αστυνομικών. “Σε λιγότερο από 15 λεπτά απετράπη η επιχειρούμενη αρπαγή του ανηλίκου χάρη στην οξυδέρκεια ενός πολίτη, τον επαγγελματισμό των Δ.Α και την ταχύτατη επέμβαση των δικυκλιστών της ΕΛΑΣ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας”.

Με πληροφορίες από Thestival.gr και Makthes.gr

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ