Μαριάννα Λάτση: Πουλάει μετοχές της Lamda – Δεν θα συμμετέχει στο Ελληνικό

Μοιραστείτε το:

Μαριάννα Λάτση: Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες, αφού η κυβέρνηση προχώρησε σε έναρξη εργασιών στο Ελληνικό στις αρχές Ιουλίου. Ανέφερε τα εξής: “Μετά από συμφωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας Λάτση, η Consolidated Lamda Holdings (CLH) πώλησε, στις 24/7/2020, 8.900.000 μετοχές της εταιρείας Lamda Development ΛΑΜΔΑ-1,46% AE και θα εκκινήσει άμεσα διαδικασία διάθεσης συμπληρωματικού πακέτου 5.992.760 μετοχών της Lamda Development AE προκειμένου να διευκολυνθεί η νέα επενδυτική στρατηγική που η κα Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της έχουν διαμορφώσει και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή τους στη Lamda Development ΑΕ και στο έργο του Ελληνικού. Οι οικογένειες Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση διατηρούν τη συμμετοχή τους στη CLH και στηρίζουν πλήρως το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού. Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών, η CLH θα κατέχει ποσοστό 42,2% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Lamda Development AE, διατηρώντας τον έλεγχο επί της Lamda Development AE.”.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Ναυτεμπορική, ένα από τα πακέτα, συνολικής αξίας 28 εκατ. ευρώ αγοράστηκε από το βρετανικό επενδυτικό κεφάλαιο Brevan Howard Asset Management LLP. Το συγκεκριμένο επενδυτικό κεφάλαιο στην Ελλάδα είναι και βασικός μέτοχος (έμμεσα μέσω ελεγχόμενης από αυτό εταιρείας) στην Orilina ΑΕΕΑΠ η οποία διαθέτει 9 ακίνητα αξίας 81,7 εκ. ευρώ.

Στις αρχές του μήνα είχαν ξεκινήσει κατεδαφίσεις κτιρίων στον χώρο του Ελληνικού, παρουσία του πρωθυπουργού και τον αρμόδιων υπουργών. Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλάμβανε σε πρώτη φάση την κατεδάφιση του 1/3 από τα 900 κτίρια που βρίσκονται στην έκταση αυτή. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε απαντήσει στην κριτική που δέχεται από την Αντιπολίτευση, καθώς και ο ίδιος είχε δώσει μεγάλη έμφαση στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το έργο, αναφέροντας: “Επειδή με ρωτούσατε συνέχεια «πότε θα μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό»…. τώρα οι μεμψίμοιρες δηλώσεις των Συριζαίων ας γίνουν τμήμα αυτής της υπέροχης μέρας ως υπενθύμιση από ποιους μας γλίτωσε ο Ελληνικός Λαός. Το έργο ξεκίνησε η Ελλάδα και η Αθήνα αλλάζουν!”.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ