Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πώς απαντά στην ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε

Μοιραστείτε το:

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γράφει στον λογαριασμό του στο Facebook: “Χρησιμοποίησε το χαμόγελό σου για να αλλάξεις τον κόσμο, μην αφήσεις τον κόσμο να αλλάξει το χαμόγελό σου”. Την ανάρτησή του, συνοδεύει με φωτογραφίες της προπόνησης των Milwaukee Bucks, στις οποίες έχει πράγματι ένα μεγάλο χαμόγελο. Μετά την άγρια, ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε και μάλιστα από άτομο που κατείχε θεσμικό ρόλο στο υπουργείο Παιδείας και μάλιστα στην… εκπαίδευση προσφύγων, σημειώνεται ένα κύμα συμπαράστασης για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ένας χρήστης του Facebook από την Ελλάδα του γράφει: “Σε ευχαριστούμε που μας έκανες περήφανους που είμαστε Έλληνες! Είσαι έμπνευση για κάθε αξιοπρεπή Έλληνα, για κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο!”. “Οι Μπακς, το Μιλγουόκι και η πολιτεία του Γουισκόνσιν, νιώθουν ευγνωμοσύνη που έχουν εσένα και την οικογένειά σου μαζί μας!” γράφει αμερικανίδα φίλαθλος.

Ο μέχρι πρότινος σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας

Την ρατσιστική επίθεση εξαπέλυσε εναντίον του ο Κωνσταντίνος Καλέμης, ως τώρα σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας στον τομέα Εκπαίδευσης Προσφύγων. Σε σχόλιό του, κάτω από ανάρτηση είδησης στο Πρώτο Θέμα (με συνέντευξή του Αντετοκούνμπο) εξαπολύει ρατσιστικό οχετό κατά του παίκτη του NBA. Τα όσα ακολούθησαν είχαν και έναν τραγελαφικό χαρακτήρα, γιατί ο κ. Καλέμης, σύμφωνα με το αναρτημένο βιογραφικό του, δήλωνε καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Μετά τον σάλο, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε πως “απομακρύνεται άμεσα ο Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017 με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας”. “Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα”, αναφερόταν στην ανακοίνωση.

Επίσης, το ΕΚΠΑ έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία “διευκρινιστικά, ενημερώνουμε ότι ο κ. Κ. Καλέμης δεν είναι μέλος ΔΕΠ του ΕΚΠΑ, όπως εσφαλμένα φέρεται σε δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα που προέκυψε με την απαράδεκτη και καταδικαστέα ανάρτηση”.

Από το ΕΚΔΔΑ, βγήκε η εξής ανακοίνωση:

Την απομάκρυνσή του ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το θέμα στη Βουλή, μέσω του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, που είναι ο εισηγητής στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: “Κρίμα για τα τόσα χρόνια ανθρώπινης εξέλιξης που για ορισμένους σαν τον κ. Καλέμη, πέρασαν από πάνω τους και δεν τους ακούμπησαν. Βέβαια, με την ελάχιστη ευθιξία που μπορεί να διακρίνει έναν φασίστα, ο κ. Καλέμης κατέβασε την ανάρτηση που έκανε στο Twitter με αφορμή την συνέντευξή του Αντετοκούμπο σε αμερικανικό δίκτυο, όπου, μεταξύ άλλων, επισήμανε πως υπάρχει πρόβλημα ρατσισμού στην Ελλάδα, με αφορμή όσα βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του. Ανθρωποι σαν τον κ. Καλέμη δεν χωράνε ούτε στα υπουργεία, ούτε στα αμφιθέατρα, ούτε στις γειτονιές. Οι φασίστες δεν χωράνε στην κοινωνία μας”.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ