Φωτίες Ηλεία και Κορινθία : Εικόνες απόλυτης οικολογικής καταστροφής σε Γραμματικό και Κεχριές [vid & pic]

Μοιραστείτε το:

Φωτίες Ηλεία και Κορινθία : Συνεχίζεται για τέταρτο 24ωρο στις Κεχριές και  για δεύτερη ημέρα στα χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες που παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων κατάσβεσης έχουν αφήσει εικόνες τεράστιας οικολογικής καταστροφής σε πανίδα και χλωρίδα.

Ηλεία: Στάχτη και καμμένη γη άφησε πίσω της η πυρκαγιά στα χωριά της Ολυμπία

Δυο μόλις μέρες ήταν αρκετές για εικόνες των καμμένων εκτάσεων που βλέπουμε στις φωτογραφίες γύρω από τα χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας. Η μεγάλη επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζεται από νωρίς το πρωί. Οι πυροσβέστες έχουν φτιάξει αντιπυρικές ζώνες παντού γύρω από τα χωριά, ώστε σε περίπτωση αναζωπύρωσης, να μην κινδυνέψουν. Το πρόβλημα που υπήρχε από τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν οι έντονοι καπνοί που εμπόδιζαν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης να πραγματοποιήσουν ρίψεις. Η συνεισφορά των αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας ξεκίνησε μετά τις έντεκα το πρωί που άρχισε να καθαρίζει η ατμόσφαιρα από τους πυκνούς καπνούς, οι οποίοι εμπόδιζαν τον εντοπισμό των εστιών φωτιάς από αέρος

Σύλληψη ενός άνδρα για εμπρησμό από αμέλεια 

Έπειτα από έρευνες, στελέχη του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Δυτ. Ελλάδας, εντόπισαν και συνέλαβαν έναν άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια, για τη φωτιά που μαίνεται από χθες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Θλιβερές εικόνες

Περισσότερα από 3. 000 στρέμματα έχουν καεί και οι φωτογραφίες από τοπικά μέσα είναι απογοητευτικές

Η φωτιά στις Κεχριές

Στην πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, που εκδηλώθηκε την περασμένη Τετάρτη, υπάρχουν επίσης σήμερα ενεργές, διάσπαρτες εστίες φωτιάς. Ενδεικτικό  της προσπάθειας που χρειάζεται για να καλυφθεί όλη αυτή η τεράστια έκταση των σχεδόν 20.000 στρεμμάτων είναι ότι επιχειρούν 485 πυροσβέστες, 84 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων,  2 ελικόπτερα και το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας,  κήρυξε χθες σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, πέντε κοινότητες του Δήμου Κορινθίων, λόγω της δασικής πυρκαγιάς. Πρόκειται για τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη. Η συγκεκριμένη κήρυξη, σκοπός της οποίας είναι η αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και η διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου, θα ισχύει για έξι μήνες.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ