Φωτιά σε Ηλεία και Κορινθία: Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών – Σύλληψη για εμπρησμό

Μοιραστείτε το:

Με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα πραγματοποιούν ρίψεις νερού σε Γραμματικό Ηλείας και Κεχριές Κορινθίας για να μπορέσουν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τα πύρινα μέτωπα ενώ οι επίγειες δυνάμεις  βρίσκονται επί τόπου. Στο Γραμματικό Ηλείας, όπου η φωτιά είναι σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα, επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 34 άτομα που συμμετέχουν σε πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, ενώ από αέρος συμβάλλουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Το γεγονός ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή διευκολύνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στην πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, που εκδηλώθηκε την περασμένη Τετάρτη, επιχειρούν αυτή την ώρα 300 πυροσβέστες με 86 οχήματα, 185 μέλη πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος συντρέχουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στον εισαγγελέα κάτοικος της περιοχής

Στην σύλληψη ενός ατόμου για την φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Γραμματικό της Ηλείας, προχώρησαν, έπειτα από έρευνες που έκαναν, στελέχη του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ και κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια. Στο συγκεκριμένο άτομο επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο και σήμερα το μεσημέρι πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Ξύπνησαν μνήμες

Σε ασφαλές σημείο είχαν συγκεντρωθεί, οι κάτοικοι του χωριού Χελιδόνι, μετά από εισήγηση του επικεφαλής της επιχείρησης για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς στο Γραμματικό Ηλείας, που φλέγεται ξανά. Στην περιοχή, όπου ξύπνησαν μνήμες από το 2007, όταν 76 άνθρωποι χάθηκαν στις φλόγες, έφτασε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο οποίος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ούτε έχει γίνει εκκένωση περιοχής, λόγω της πυρκαγιάς». «Η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς το Χελιδόνι και στη νότια πλευρά της προς την περιοχή Πουρνάρι. Επαναλαμβάνω, δεν έχει γίνει εκκένωση περιοχής, απλώς έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι του Χελιδονιού να είναι σε ετοιμότητα», τόνισε ο ΓΓΠΠ.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ