Αγία Σοφία Μητσοτάκης: «Αισθάνθηκα ό,τι όλοι οι Έλληνες»

Μοιραστείτε το:

Οι εξελίξεις στην Αγία Σοφία με την πρώτη μουσουλμανική προσευχή μετά από 86 χρόνια και η ένταση στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία κυριάρχησαν στους πολλούς διαλόγους και τα «πηγαδάκια» στη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, στο Προεδρικό Μέγαρο για την 46η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Σε στενό πηγαδάκι, στο περιθώριο της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πώς αισθάνθηκε βλέποντας την εικόνα μέσα από την Αγία Σοφία.

«Δεν αισθάνθηκα τίποτα λιγότερο από ό,τι όλοι οι Έλληνες», απάντησε ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, δημοσιογράφος, θέλοντας να πειράξει τον πρωθυπουργό, είπε για το τετ-α-τετ στο κιόσκι: «Τελικά, το κάνατε το συμβούλιο αρχηγών». Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, που επιμένει στη σύγκλησή του, γέλασε, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος, είπε «εγώ το πρότεινα». Για να απαντήσει με χιούμορ ο πρωθυπουργός: «Ναι, αλλά χωρίς πρακτικά». Λίγο αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια συζήτηση με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για διάφορα θέματα, τις διακομιδές ασθενών, τις δωρεές κ.λπ. Φεύγοντας, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων «να έχουμε ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο».

Διαβάστε: Αγία Σοφία τζαμί: «Προσβάλλει την πολιτισμένη ανθρωπότητα», λέει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ο διάλογος Σακελλαροπούλου – Παναγιωτόπουλου

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε έναν ενδιαφέροντα διάλογο με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο παρόντος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου σχετικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το Oruc Reis.

Διαβάστε: 46η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας: Το φωτορεπορτάζ της δεξίωσης στο Προεδρικό

Διαβάστε: Μητσοτάκης επέτειος αποκατάστασης Δημοκρατίας: «Ταραχοποιός η Τουρκία»

  • Σακελλαροπούλου: Τι μαθαίνουμε;
  • Παναγιωτόπουλος: Εμείς στις θέσεις μας και εκείνοι στις δικές τους
  • Σακελλαροπούλου: Το Oruc Reis παραμένει αγκυροβολημένο;
  • Παναγιωτόπουλος: Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί όταν επιστρέψουν στους ναυστάθμους οι στόλοι. Είμαστε μια χώρα που δεν πλήττει ποτέ. Συγκλονιστική,
  • Σακελλαροπούλου: Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να το δεις, η προσέγγιση πρέπει να είναι πάντα ψύχραιμη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν πολύ υψηλά αντανακλαστικά.
  • Παναγιωτόπουλος (δείχνοντας τον Α/ΓΕΕΘΑ): Έχουμε γερές πλάτες να στηριζόμαστε.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ