Νίκος Χαρδαλιάς: Παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με πολίτη στην φωτιά στις Κεχριές [vid]

Μοιραστείτε το:

Επεισοδιακή ήταν η παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά στις Κεχριές Κορινθίας, όπου μαίνεται πυρκαγιά. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε στην περιοχή για να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης μαζί με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Όταν έφτασε στις Κεχριές και καθώς έκανε επιθεώρηση στην περιοχή, μαζί με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, κάτοικοι άρχισαν να διαμαρτύρονται και να ζητάνε «ένα ακόμα αεροπλάνο» και τότε ένας πολίτης πλησίασε στο αυτοκίνητο που επέβαινε και άρχισε να χτυπάει τα παράθυρα. «Αίσχος, αίσχος στους περιφερειακούς!», φώναζε ο πολίτης, με αποτέλεσμα ο Νίκος Χαρδαλιάς να χάσει την ψυχραιμία του. Συγκεκριμένα άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου, την ώρα που ήταν εν κινήσει, προκειμένου να του ζητήσει τον λόγο. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προφανώς εκνευρισμένος δεν αντέδρασε ψύχραιμα και άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου την ώρα που βρισκόταν εν κινήσει για να του ζητήσει τον λόγο.

Νίκος Χαρδαλίας: Επεισοδιακή ήταν η παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά στις Κεχριές Κορινθίας, όπου μαίνεται πυρκαγιά.Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε στην περιοχή για να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης μαζί με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.Όταν έφτασε στις Κεχριές, ένας πολίτης πλησίασε στο αυτοκίνητο που επέβαινε και άρχισε να χτυπάει τα παράθυρα!

Gepostet von Flash.gr Life am Mittwoch, 22. Juli 2020

Πυρκαγιές σήμερα: Σε εξέλιξη η φωτιά στις Κεχριές, καλύτερη η εικόνα στο Πεταλίδι – Πολύ υψηλός κίνδυνος σε 4 Περιφέρειες

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσο των ανδρών της Πυροσβεστικής, όσο και των εθελοντών αλλά και των κατοίκων της Κορινθίας, μαίνεται μέχρι αυτήν την ώρα η μεγάλη φωτιά στις Κεχριές με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να ενισχύονται και να επιχειρούν στο σημείο 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα , 15 ομάδες πεζοπόρων. Παράλληλα, με το πρώτο φως δόθηκε η εντολή για ρίψεις νερού από 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Στην πυροσβεστική κάνουν λόγω για δύσκολη φωτιά και τονίζουν ότι στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στόχος είναι να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες ώστε να τεθεί ευκολότερα υπό έλεγχο.

Αυτήν την ώρα δύο είναι τα μέτωπα που απασχολούν κυρίως την Πυροσβεστική, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, το ένα στον οικισμό Αγ. Ιωάννης και το δεύτερο στον οικισμό Γαλατάκι.

Μέχρι τώρα έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί, μία κατασκήνωση καθώς και ένα οικοτροφείο Ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Κάηκαν σπίτια – υποψίες για εμπρησμό

Η φωτιά χθες έφτασε ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές στην Κορινθία ενώ ένα από τα σπίτια, στο Αλαμάνο, τυλίχτηκε στις φλόγες. Από νωρίς, βλέποντας τον κίνδυνο, οι αρχές εκκένωσαν τις περιοχές Αθίκια, Αλαμάνο, Γαλατάκι, Αγιος Ιωάννης, Αγιος Κωνσταντίνος και Δήμες, με τους κατοίκους να μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Αθίκια, Τάσο Μαρίνο, έχουν καεί περίπου 10 σπίτια.

Συνολικά υπολογίζεται πως στις περιοχές αυτές μένουν αυτό το διάστημα 4.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορίνθου. Εξάλλου απομακρύνθηκαν προληπτικά συνολικά 700 παιδιά από τις κατασκηνώσεις που βρίσκονταν κοντά.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Κορίνθου , Βασίλης Νανόπουλος μιλώντας στο korinthostv.gr τόνισε ότι ζήτησε την συνδρομή των ανδρών του στρατοπέδου στην περιοχή, καθώς υπάρχουν κάμερες ασφαλείας που θεωρεί πως μπορεί να δώσουν στοιχεία για το πως ξεκίνησε η φωτιά.

Καλύτερη η εικόνα στο Πεταλίδι, 57 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καλύτερη είναι σήμερα η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε χθες στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο.

Αυτές είναι μόλις δύο από τις 57 (!) φωτιές που εκδηλώθηκαν σε ένα 24ωρο (από τις 7 το απόγευμα της Τρίτης ως την ίδια ώρα την Τετάρτη). Οι περισσότερες τέθηκαν υπό έλεγχο, ενώ συνολικά, στις 57 πυρκαγιές επιχείρησαν: 749 πυροσβέστες, 264 οχήματα, 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά επιχείρησαν τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος, με την συνδρομή: ενός (1) Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντών πυροσβεστών καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε τέσσερις Περιφέρειες

Για πολύ υψηλό κίνδυνο προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας,
  • Περιφερειακή Ενότητα Χίου, Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ