Μπομπ Μενέντεζ: Αυτά τα νερά ανήκουν στην Ελλάδα – Μόνο η Τουρκία το αμφισβητεί

Μοιραστείτε το:

Επίθεση κατά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξαπέλυσε ο Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ σχετικά με τη δήλωση του εκπροσώπου για τις τουρκικές προκλήσεις. Σημειώνεται, πως ύστερα από σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος ανέφερε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή».

Ο γερουσιαστής και επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ, εξέφρασε διαφορετική άποψη. Όπως υπογραμμίζει σε tweet του, στο οποίο δημοσιεύει την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η μόνη χώρα που αμφισβητεί τα νερά αυτά είναι η Τουρκία. Μάλιστα, καλεί το αμερικανικό ΥΠΕΞ να αναγνωρίσει ότι η Άγκυρα ευθύνεται για την ένταση που υπάρχει.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι -η μόνη χώρα που “αμφισβητεί” αυτά τα νερά είναι η Τουρκία. Αυτά τα ύδατα ανήκουν στην Ελλάδα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέπει να αναγνωρίσει κατηγορηματικά και δημόσια ότι η Τουρκία μόνη της είναι υπεύθυνη για την ένταση σε αυτά», αναφέρει σε ανάρτησή του ο γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ.

Οι ΗΠΑ εμφανίζονται έτοιμες να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των S-400. Συγκεκριμένα, με δικομματική τροπολογία των βουλευτών Κίνζινγκερ και Σπανμπεργκερ, που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού για την Εθνική Άμυνα, επαναβεβαιώνεται ότι η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών πυραύλων S-400 συνιστά μία «σημαντική συναλλαγή» βάσει του νόμου κυρώσεων CAATSA και ορίζει ότι μέσα σε ένα μήνα από την υπογραφή του νόμου, θα πρέπει να υποβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ