Νομοσχέδιο διαδηλώσεις: Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην «επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες» [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ, σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δυναμώνει την καταστολή φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων», κλιμακώνοντας «την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες». «Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες» αναφέρει.

Υποστηρίζει ότι «το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής». Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 στις 19:00 η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ: Γυρίζουν την χώρα 50 χρόνια πίσω

Καλεσμένος στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη στις 24 Ιουνίου 2020, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Πετρόπουλος, εξέφρασε τις αντιρρήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση ψάχνει αφορμές για να περιστείλει και τελικά να καταργήσει τις διαδηλώσεις. «Ψάχνουν αφορμές για να περιστείλουν και τελικά να καταργήσουν τις διαδηλώσεις. Γυρίζουν την χώρα και τη Δημοκρατία 50 χρόνια πίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περιέγραψε το πώς τα ΜΜΕ έκαναν «πάσα» στην κυβέρνηση. «Μετά τη μεγάλη ταλαιπωρία που γνώρισαν οι Αθηναίοι για τις εργασίες για το Μεγάλο Περίπατο, έγινε μία διαδήλωση λειτουργών της υγείας που διεκδικούσαν το αυτονόητο. Να γίνουν δηλαδή πράξη οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για αύξηση των κονδυλίων στην υγεία και ταυτόχρονα για μαζικές προσλήψεις». «Στη συνέχεια υπήρχε μία φωτογραφία στην “Καθημερινή” που έδειχνε τους διαδηλωτές και έλεγε γιατί δεν πάνε στο κομμάτι του Μεγάλου Περιπάτου και γιατί δεν αφήνουν την κυκλοφορία ελεύθερη. Δύο μέρες μετά υπήρχε πρωτοσέλιδο στα “Νέα” στο οποίο εγκαλούνταν η κυβέρνηση γιατί δεν είχε φέρει ακόμα τον νόμο να ψηφιστεί. Τέλος, υπήρξε η διαρροή του νομοσχεδίου στο “Έθνος”», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ