Νομοσχέδιο διαδηλώσεις: «”Χουντικής έμπνευσης” το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις», λέει ο Δημήτρης Κουτσούμπας [vid]

Μοιραστείτε το:

«Απαράδεκτο» και «χουντικής έμπνευσης» χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος βρέθηκε στην Πάτρα και συναντήθηκε με το δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο δημιουργεί προβλήματα στις διαδηλώσεις, στις ατομικές ελευθερίες και στις συλλογικές διεκδικήσεις. «Για εμάς είναι αιτία πολέμου», υπογράμμισε.

Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας προανήγγειλε ότι «θα προτείνουμε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή», έτσι ώστε, όπως εξήγησε, «ο κάθε βουλευτής που θα σηκώσει το χέρι του και θα ψηφίσει να είναι υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό». Παράλληλα, πρόσθεσε: «Είναι σίγουρο ότι – όπως και άλλοι ανάλογοι αντιδραστικοί νόμοι – θα μείνουν μόνο στα χαρτιά».

Για τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Πατρέων, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας κάνει μία πραγματικά τεράστια δουλειά, παρά τις δυσκολίες που περνάει η Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω των ελλείψεων σε χρηματοδότηση και προσωπικό, με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας». «Το ΚΚΕ θα παλέψει για αυτά τα ζητήματα και στη Βουλή και παντού, έτσι ώστε να ενισχυθεί η τοπική αυτοδιοίκηση», συμπλήρωσε. Άλλωστε, όπως είπε, «ο δήμος της Πάτρας είναι ένας μεγάλος δήμος με πολλά ζητήματα, που θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα για το συμφέρον του λαού της Πάτρας». Ο κ. Κουτσούμπας ανακοίνωσε ότι το ΚΚΕ «συντάσσεται με τον αγώνα που κάνει ο κ. Πελετίδης για την υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής και για την κατασκευή του δρόμου Πάτρας – Πύργου, χωρίς να επιβαρυνθεί το λαϊκό εισόδημα με νέα διόδια».

«Σε όλους αυτούς τους αγώνες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, «και σε πολλά άλλα είτε για τη μόρφωση των παιδιών μας είτε για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό είτε για την προστασία του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου που κι εδώ έχει γίνει τεράστια δουλειά και με το παραλιακό μέτωπο, για μια σειρά έργα που γίνονται και που θα γίνουν, ο δήμος έχει τη στήριξη μας και στους δρόμους τους αγώνα και μέσα στη βουλή πιέζοντας, διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία προς το συμφέρον όλου του λαού της Πάτρας».

Πορεία στην Πάτρα με αίτημα, μεταξύ άλλων, την υπογειοποίηση του τρένου

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ