Κύπρος βρέφος: Άγρια κακοποίηση μωρού – Συνελήφθη η μητέρα, καταζητείται ο πατέρας

Μοιραστείτε το:

Σοκαρισμένη είναι κοινή γνώμη στην Κύπρο, ύστερα από την είδηση κακοποίησης ενός βρέφους μόλις 19 μηνών από τους γονείς τους. Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα, έχει ήδη συλληφθεί η μητέρα του βρέφους, ενώ καταζητείται ο πατέρας του. Σημειώνεται η 29χρονη μητέρα από τη Λετονία, κατηγορείται για έκθεση του παιδιού σε κίνδυνο, επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

Όπως αναφέρει το κρατικό ραδιόφωνο η 29χρονη φέρεται να χτυπούσε άσχημα το μικρό παιδί.  Το βρέφος νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο και φέρει εκχυμώσεις και εκδορές. Το παιδάκι εξετάστηκε από δυο ιατροδικαστές οι οποίοι επιβεβαίωσαν, την κακοποίησή του. Αξίζει να σημειωθεί, πως η μητέρα του βρέφους είχε συλληφθεί και την περασμένη Παρασκευή για επίθεση εναντίον της Ελληνοκύπριας πεθεράς της στη Λεμεσό.

Επίσης, οι αρχές αναζητούν τον Ελληνοκύπριο σύζυγο της Λετονής. Η κακοποίηση του βρέφους διαπιστώθηκε όταν υπάλληλος της Υπηρεσίας Ευημερίας μετέβη σε αστυνομικό σταθμό προκειμένου να παραλάβει το βρέφος διαπίστωσε ότι το παιδί έφερε τραύματα στο σώμα του. Άμεσα ειδοποιήθηκε ιατροδικαστής, ο οποίος διαπίστωσε ότι το μόλις 19 μηνών βρέφος έφερε εκδορές, εκχυμώσεις και μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματος τού ενώ ήταν εμφανή τα σημάδια παραμέλησής του. Ο ιατροδικαστής διέταξε την άμεση μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο για νοσηλεία και περαιτέρω εξετάσεις. Αναμένεται να διαπιστωθεί πόσο καιρό οι δύο γονείς κακοποιούσαν το βρέφος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το κυπριακό μέσο, Philenews, η γιαγιά του μικρού παιδιού κατήγγειλε στην αστυνομία την άγρια κακοποίηση του εγγονιού της. Η σύλληψη του πατέρα, και γιου της καταγγέλουσας, ήταν άμεση. Ωστόσο, η υπόθεση καταχωρήθηκε και ο πατέρας αφέθηκε ελεύθερος. Λίγο αργότερα, η μητέρα του βρέφους θα οδηγούνταν στα κρατητήρια ύστερα από επίθεση στην πεθερά της. Κατά την παρουσία της στο αστυνομικό τμήμα της Λεμεσού διαπιστώθηκε ότι το παιδί της έφερε εμφανή σημάδια κακοποίησης.

Η υπόθεση εγείρει πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που έδρασαν οι κυπριακές αρχές στην αρχική καταγγελία της γιαγιάς του παιδιού.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ