Κοινοβουλευτική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 7/7/2020

Μοιραστείτε το:

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Ολομέλειας της Βουλής.

Τις εργασίες θα συντονίσει ο διευθυντης της κοινοβουλευτικής ομάδας Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η συνεδρίαση γίνεται ακριβώς με τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και η εισηγητική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον λόγω και των τελευταίων γεγονότων. Οι ισχυρισμοί Καλογρίτσα αλλά και ο απόηχος των διαλόγων Παππά Μιωνή σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα αποτελέσουν τον πυρήνα της παρέμβασης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Που θα… χτυπήσει ο Τσίπρας

Ο κ. Τσιπρας θα κάνει έναν απολογισμό του ενός έτους Μητσοτάκη ασκώντας σκληρή κριτική με αφορμή και την χθεσινή δημοσιοποίηση της Λίστας των χρηματοδοτήσεων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ήδη κατανομή των ποσών προκαλεί αντιδράσεις.

Το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις και τον περιορισμό τους θα αποτελέσει σημείο της παρέμβασης του πρώην Πρωθυπουργού. Στις ενστάσεις περί αντισυνταγματικότητας ήρθε να προστεθεί και η χθεσινή ανακοίνωση της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων που θέτει ευθέως σοβαρές αντιρρήσεις για το νομοθέτημα.

Η οικονομία παραμένει επίσης το βασικό πρόβλημα αλλά και η Αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης όπως όλοι εκτιμούν στην αντιπολίτευση αλλά και την κοινωνία. Στην… κατάρρευση του τουρισμού έρχεται να προστεθεί και η υγειονομική ανασφάλεια με τον αριθμό των κρουσμάτων να ανεβαίνουν καθημερινά.

Στο μόνο ζήτημα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να κράτα στάση συναίνεσης είναι η εξωτερική πολιτική και δη οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας όμως θα θέσει προ των ευθυνών του τον Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνοντας τους κινδύνους που αναπτύσσονται μετά και τις χθεσινές πληροφορίες για συγκέντρωση τουρκικών πλοίων νοτίως της Κρήτης.

Μηνύματα στο εσωτερικό

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν δεν πρόκειται να μπει στη λογική της ατζέντας (καταγγελίες Καλογρίτσα, υποκλοπές κλπ) με την οποία προσπαθεί η κυβέρνηση να σπρώξει στην εσωστρέφεια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα προσπεράσει αδιάφορος τα όσα έχουν προκύψει.

Ναι μεν δήλωσε πως δεν προτίθεται να κάνει τον παιδονόμο ή τον χωροφύλακα για κανέναν,αλλά είναι βέβαιο ότι θα στείλει  έως και αυστηρά μηνύματα προσωπικά σε μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας προκειμένου στο εξής να είναι πιο προσεκτικοί και να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Εξάλλου η ορολογία “ατομική ευθύνη” δεν ισχύει μόνο για τη δημόσια υγεία αλλά και για την πολιτική ζωή της χώρας…

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ