Καιρός τώρα: Πού βρέχει στην Αττική – Ο χάρτης της κακοκαιρίας [vid & Δορυφόρος]

Μοιραστείτε το:

Δυνατές κατά τόπους μπόρες πλήττουν πολλά προάστια της Αττικής -κυρίως στα νότια του νομού- κάνοντας φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού.


Η βροχή ξεκίνησε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης και η κακοκαιρία αναμένεται να απλωθεί πάνω από όλο τον νομό με τα φαινόμενα να είναι έντονα. Η κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.

Τα σύννεφα έχουν πυκνώσει και στα βορειότερα τμήματα του νομού, όπου αναμένεται να εξελιχθούν μπόρες γύρω στη 1:00 με 2:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, στην Αττική αναμένεται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με σημαντική πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι σε μέτριους 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά ισχυρούς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι εκτιμώμενες βροχοπτώσεις κατά το διάστημα 14:00 – 17:00 καθώς και οι περιοχές όπου εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις.

Παράλληλα, στους ακόλουθους χάρτες παρουσιάζεται η κεραυνική δραστηριότητα που αναμένεται να εκδηλωθεί τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες της Τρίτης 07/07 σύμφωνα με το σύστημα TALOS.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Κεντρικής Μακεδονίας και στις Σποράδες. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τις μεσημεριανές ώρες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 36 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 36, στην Ήπειρο από 15 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου 18 έως 34 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 33 βαθμούς αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 ενισχυόμενοι το βράδυ σε 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, που το βράδυ θα ενισχυθούν σε 5 με 6 μποφορ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Στα υπόλοιπα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοι 3 με 4 που βαθμιαία θα ενισχυθούν και από αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο θα φτάσουν 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και πιθανώς τις Σποράδες, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στις Σποράδες 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πρόσκαιρα μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 μποφόρ που τη νύχτα θα ενισχυθούν σε 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Για αύριο Τετάρτη 8 Ιουλίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικάκαι τα βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και στα βόρεια το πρωί μεμονωμένες καταιγίδες.

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Βροχές θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της Πελοποννήσου μεμονωμένες καταιγίδες.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ