Χιλή κορονοϊός: Νοσηλεύτρια παίζει βιολί στους ασθενείς για να τους ανυψώσει το ηθικό [vids]

Μοιραστείτε το:

Η Νταμάρις Σίλβα, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Ελ Πίνο, στη φτωχογειτονιά Λα Πιντάνα του Σαντιάγο στη Χιλή, όταν τελειώνει τη βάρδια της στις 6 το απόγευμα, βγάζει από τη θήκη του το βιολί της και επιστρέφει στο θάλαμο. Παίζει λατινοαμερικάνικα τραγούδια για να αναπτερώσει το ηθικό των ασθενών με Covid-19, αλλά και των κουρασμένων συναδέλφων της. «Μόλις μπαίνω μέσα, τα πρόσωπα των ασθενών φωτίζονται, δείχνουν πιο χαρούμενοι. Χαμογελούν και χειροκροτούν», είπε στο πρακτορείο Reuters. Ο στόχος της, όπως λέει, είναι «να δώσει λίγη αγάπη, λίγη πίστη, λίγη ελπίδα» με το βιολί της. «Κάθε φορά, παίζω με την καρδιά μου», σημείωσε.

Η πρωτοβουλία της Νταμάρις έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει πολλά θετικά σχόλια. Κάποιοι άλλοι άνθρωποι γράφουν γράμματα στους ασθενείς, ενώ γιατροί και νοσηλευτές τραγουδούν τα χρόνια πολλά στα γενέθλιά τους ή χειροκροτούν όσους παίρνουν εξιτήριο έχοντας νικήσει τον ιό. Στη Χιλή έχουν καταγραφεί περίπου 300.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού και περισσότεροι από 6.000 θάνατοι. Ο υπουργός Υγείας μίλησε για «θετικές ενδείξεις» υποχώρησης της πανδημίας, όμως τόνισε ότι η αυστηρή καραντίνα θα παραταθεί σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Η Νταμάρις «σκορπίζει» αισιοδοξία με το βιολί της

Τουλάχιστον 535.000 νεκροί παγκοσμίως

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει τουλάχιστον 535.025 θανάτους παγκοσμίως από τότε που η Κίνα ανακοίνωσε επισήμως την εμφάνιση της ασθένειας τον Δεκέμβριο 2019, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές, μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, στις 22.00 ώρα Ελλάδας. Περισσότερα από 11.522.750 κρούσματα της Covid-19 έχουν διαγνωστεί επισήμως σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας. Τουλάχιστον 6.016.500 άνθρωποι θεωρείται ότι έχουν αποθεραπευτεί.

Ο αριθμός αυτός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν αντανακλά παρά ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων. Ορισμένες χώρες κάνουν διαγνωστικά τεστ μόνο στα βαριά περιστατικά, ενώ άλλες χρησιμοποιούν τα τεστ κατά προτεραιότητα για την ιχνηλάτηση. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως ένας αριθμός φτωχών χωρών διαθέτει περιορισμένες δυνατότητες ανίχνευσης.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ