Μόρια: Αιματηρή συμπλοκή με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες στον προσφυγικό καταυλισμό

Μοιραστείτε το:

Άλλη μία αιματηρή συμπλοκή με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες σημειώθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, χθες το βράδυ. Το φονικό σημειώθηκε γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα. Αφορμή στάθηκε η κλοπή από Αφγανό, ενός κινητού, ιδιοκτησίας Αφρικανού. Σύντομα ξεκίνησε συμπλοκή στην οποία συμμετείχαν 7- 8 άτομα.

Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης μαχαιρωμένος ένας 19χρονος από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο οποίος άφησε την τελευταία την τελευταία του πνοή τις πρώτες πρωινές ώρες. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται, επίσης χτυπημένοι με μαχαίρι, άλλοι δυο Αφρικανοί από το Κονγκό και την Ακτή του Ελεφαντοστού, 33 και 19 ετών αντίστοιχα. Ένας τρίτος άνδρας νοσηλεύεται χτυπημένος με ξύλο στο κεφάλι.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές και θεωρείται ότι ένας από τους προσαχθέντες είναι ο δράστης της δολοφονίας.

Υπενθυμίζεται ότι άγριο περιστατικό με μαχαίρωμα είχε σημειωθεί στον καταυλισμό της Μόριας και πριν από ένα μήνα. Ένας 21χρονος από το Αφγανιστάν μαχαιρώθηκε από ομοεθνή του, νοσηλεύτηκε διασωληνωμένος  στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Μυτιλήνης δίνοντας μάχη για τη ζωή του.

Τον ίδιο μήνα μια 23χρονη Αφγανή σκότωσε μια συνομίληκη ομοεθνή της στο ΚΥΤ της Μόριας, στη Λέσβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νεαρή μ είχε μαχαιρώσει την άτυχη την άτυχη γυναίκα στον λαιμό. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, το φονικό έγινε μετά καυγά μεταξύ των παιδιών των δυο γυναικών. Αξίζει να σημειωθεί παράλληλα πως το θύμα μεταφέρθηκε στο ιατρείο του ΕΟΔΥ στον καταυλισμό ήδη νεκρή. Πλέον, η 23χρονη αναζητείται από τις αρχές, καθώς έφυγε από το σημείο της δολοφονίας προς τα γύρω βουνά.

Άγρια η κατάσταση στη Μόρια

Συγκρούσεις μαίνονται κάθε βράδυ στη Μόρια από την ώρα που σκοτεινιάζει, τόσο καταυλισμό του ΚΥΤ όσο και στον ελαιώνα όπου διαμένουν σχεδόν 10.000 Αφγανοί. Οι εθνικές ομάδες του Αφγανιστάν, Παστούν και Χαζάρα, προσπαθούν να επιβάλουν την κυριαρχία τους τόσο ο ένας απέναντι στον άλλο όσο και απέναντι σε άλλες εθνικές ομάδες. Από την αρχή του 2020, πέντε αιτούντες άσυλο έχουν δολοφονηθεί με μαχαίρι, ενώ πάνω από 10 έχουν νοσηλευτεί. Δυο από τους δράστες διαφεύγουν τη σύλληψη.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ