Ελλάδα κορονοϊός: Αυτές οι περιοχές «χτυπήθηκαν» περισσότερο [vid]

Μοιραστείτε το:

Το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου έφερε, όπως αναμενόταν, νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα. Ωστόσο, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους να φέρνουν αποτέλεσμα. Ο δείκτης Rt που δείχνει τη μεταδοτικότητα του ιού σε έναν συγκεκριμένο χρόνο, είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα μειώθηκε περαιτέρω σε 0,2 από 0,5.

Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα

«Πρωταθλήτρια» στα καταγεγραμμένα περιστατικά Covid-19 είναι η Αττική. Από την αρχή της πανδημίας και μέχρι σήμερα, έχουν εντοπισθεί 1722 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ακολουθεί η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 397.

Τα περιστατικά από άτομα που δεν διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας είναι 298. Η Κεντρική Μακεδονία είναι επίσης ψηλά στη λίστα, καθώς έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα 226 κρούσματα και ακολουθεί η Πελοπόννησος με 199. Τελευταίο στη λίστα είναι το Άγιον Όρος όπου έχουν καταγραφεί 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Το αδιαχώρητο σε γλέντι στην Αλίαρτο

Έντονος συνωστισμός παρατηρήθηκε στην Αλίαρτο σε γλέντι που έγινε το Σάββατο 4 Ιουλίου το βράδυ, παρουσία βουλευτών, αλλά και του δημάρχου Λιβαδειάς. Επρόκειτο για εκδήλωση του αθλητικού ομίλου Υψηλάντη με καλεσμένη τη λαϊκή τραγουδίστρια Γιώτα Γρίβα. Οι αποστάσεις ασφαλείας ήταν ανύπαρκτες, με τους διοργανωτές, μάλιστα, να δημοσιεύουν και σχετικό φωτογραφικό υλικό στη σελίδα του Α.Ο στο Facebok.

Βατόπουλος: Τέλος τα πανηγύρια γιατί υπάρχει κίνδυνος υπερμετάδοσης

Την ανησυχία του και τον προβληματισμό του εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μετά τις εικόνες συγχρωτισμού σε πανηγύρια που είδαν το φως της δημοσιότητας. Τόνισε για ακόμα μια φορά ότι ο κορoνοϊός μεταδίδεται με τα σταγονίδια και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υπερμετάδοσης όταν ο κόσμος συνωστίζεται και είναι μπερδεμένος. «Τα έχουμε ξαναπεί. Ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει αλλά ο ιός δεν ξέρει από αυτά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για τη μετάδοση του ιού με τον αέρα, ανέφερε ότι υπάρχει μια επιστημονική συζήτηση που αφορά το πόσο μακριά πάνε τα σταγονίδια του ιού και πως εξαρτάται και από τις συνθήκες πχ. με τον ανεμιστήρα μπορεί να πάνε πολύ μακριά. Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος συστήνει πως πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και να φοράμε μάσκα. «Μπορεί να μην είναι αρεστή αλλά αυτή είναι η κατάσταση και αυτό πρέπει να κάνουμε», σημείωσε.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ