Έφη Αχτσιόγλου για Καλογρίτσα: Του αρνηθήκαμε την άδεια γιατί δεν είχε να πληρώσει το τίμημα [vid]

Μοιραστείτε το:

“Η μόνη σχέση που είχαμε με τον Καλογρίτσα ως κυβέρνηση ήταν να του αρνηθούμε να λάβει άδεια για κανάλι γιατί δεν είχε να πληρώσει το τίμημα” λέει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο Mega, δήλωσε πως το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος (σύμφωνα με το οποίο ο Χρήστος Καλογρίτσας έλαβε 3 εκατομμύρια ευρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω εταιρείας, για να αγοράσει τηλεοπτική άδεια) είναι “δήθεν αποκάλυψη”.  “Πρόκειται για δήθεν αποκάλυψη. Ο κ. Καλογρίτσας, προσπαθεί να μετατρέψει μια ιδιωτική αστική διαφορά σε πολιτικό ζήτημα. Ο κ. Θεοδωρικάκος έχει συνεργασία και είναι συνέταιρος με τον κ. Καλογρίτσα. Άρα ίσως ξέρει κάτι παραπάνω για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες” ανέφερε.


Για τις συνομιλίες που είχε υποκλέψει ο Σάμπι Μιώνη και οι οποίες έρχονται στη δημοσιότητα, η κ. Αχτσιόγλου λέει: “Δεν καταλαβαίνω την αναπαραγωγή ιδιωτικών συνομιλιών με όρους μου είπε και του είπα”. Προσθέτει πως “η κυβέρνηση επέλεξε να επενδύσει σε ένα βούρκο αναπαραγωγής, κασετών και δήθεν σκανδάλων“. Για την ουσία των συνομιλιών Μιώνη με Παππά, αναφέρει πως “δεν προκύπτει κάτι πολιτικά μεμπτό εκ μέρους του κ. Παππά”.

“Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κασέτες από ιδιώτες για να δείξει τι; Oτι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί κουβέντες που δεν ταιριάζουν σε έναν υπουργό; Θα είναι πιο προσεκτικός την άλλη φορά ο κ. Παππάς” είπε.

“Ανησυχία πως επιστρέφουμε σε εποχές Μνημονίου” 

Για τα εργασιακά, σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται μεταξύ δύο επιλογών: Της απόλυσης και της μεγάλης μείωσης του μισθού τους. “Η κυβέρνηση επιμένει σε μια προσέγγιση που λέει ότι εάν μειωθεί το εργατικό κόστος, θα δοθεί ώθηση στην οικονομία. Μια λογική, που εκ των πραγμάτων, είναι αναποτελεσματική. Εφαρμόστηκε στη χώρα μας το 2012-2013. Είναι επιλογή που φέρνει κοινωνικό όλεθρο και είναι αναποτελεσματική οικονομικά”, δήλωσε και πρόσθεσε πως “η συζήτηση στην Ευρώπη είναι πώς παρεμβαίνει το κράτος στην οικονομία για να στηρίξει εργαζομένους και μικρές επιχειρήσεις. Αν παρέμβεις ενεργητικά στην οικονομία ως κράτος, όχι με δανεικά, είναι πιο εύκολο να τονωθεί”. Ζήτησε δε να χρησιμοποιηθεί το “μαξιλάρι” των 37 δισ. ευρώ “στην πραγματική οικονομία, για μισθούς, εργασία και μικρομεσαίες επιχειρήσεις”. “Είμαστε ανήσυχοι ότι επιστρέφουμε σε εποχές δεύτερου μνημονίου. Δηλαδή, εποχές ραγδαίας ύφεσης, εκτίναξης ανεργίας και μείωσης εισοδήματος πολιτών” σημείωσε.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ