Ουίλσον Κίπσανγκ: Τετραετής αποκλεισμός για τον Κενυάτη δρομέα για ψεύτικο τροχαίο και φωτογραφία [vids&pics]

Μοιραστείτε το:

Ακόμη ένα πλήγμα δέχθηκε ο κλασικός αθλητισμός και ιδιαίτερα αυτός της Κένυας, αφού τιμωρήθηκε με τετραετή αποκλεισμό ο πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο Μαραθώνιο, Ουίλσον Κίπσανγκ.

Η Ανεξάρτητη Μονάδα Ακεραιότητας (AIU) που έχει συστήσει η WA ανακοίνωσε την Παρασκευή (3/7) ότι στον Κίπσανγκ επιβλήθηκε τετραετής ποινή, για παραβιάσεις των κανόνων κατά του ντόπινγκ που περιελάμβαναν τη χρήση μιας ψεύτικης φωτογραφίας ενός τροχαίου ατυχήματος για να δικαιολογηθεί ένα από τα τέσσερα χαμένα wheareabouts του Κενυάτη δρομέα. (Δείτε ένα αφιέρωμα για αυτόν)

Η World Athletics ανακοίνωσε ότι ο Κίπσανγκ δεν βρέθηκε τέσσερις φορές στη θέση του από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Μάιο του 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκούν τρεις τέτοιες μη ανευρέσεις εντός 12 μηνών που οδηγούν απευθείας σε αποκλεισμό.

Ποιος είναι ο Ουίλσον Κίπσανγκ

Ο Γουίλσον Κίπσανγκ από την Κένυα έγινε ευρύτερα γνωστός όταν θριάμβευσε το 2013 στο μαραθώνιο του Βερολίνου, σημειώνοντας μάλιστα παγκόσμιο ρεκόρ με δύο ώρες, τρία λεπτά και 23 δευτερόλεπτα.

Την προηγούμενη επίδοση είχε ο συμπατριώτης του, Πάτρικ Μακάου με δύο ώρες, τρία λεπτά και 38 δευτερόλεπτα, επίδοση που είχε πετύχει το 2011, πάλι στο Βερολίνο.

Είναι κάτοικος της Περιφέρειας Keiyo και άρχισε να αγωνίζεται για την αστυνομία της Κένυας με την φανέλα της οποίας τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα ειρήνης Tegla Loroupe 10 χιλιομέτρων. Έγινε επαγγελματίας διεθνής αθλητής το 2007 και εκείνη τη χρονιά πήρε τη δεύτερη θέση στο Tilburg Ten Miles, καταγράφοντας χρόνο 46:27 στα 10 χιλιόμετρα, και κέρδισε έναν αγώνα δρόμου στο Hem (ο χρόνος του στις 27:51 ήταν ο τέταρτος το γρηγορότερο σε έναν αγώνα 10 χλμ εκείνο το έτος).  Επίσης κατέλαβε την τρίτη θέση στα πρωταθλήματα της αστυνομικής δύναμης της Κένυας, τερματίζοντας πίσω από τον Richard Mateelong. Στη συνέχεια ο Κενυάτης μεταπήδησε στον Μαραθώνιο.

Ήταν διπλός νικητής του Μαραθωνίου Φρανκφούρτης (2010 και 2011) και έχει επίσης κερδίσει δύο φορές τον Μαραθώνιο του Λονδίνου (2012 και 2014), τον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης (2014) και τον Μαραθώνιο του Τόκιο (2017). Κρατά τον δωδέκατο καλύτερο χρόνο στην απόσταση του μισού μαραθωνίου (58:59 λεπτά) αλλά δεν είναι συνεπής με τα ραντεβού για έλεγχο…

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ