Ουάσιγκτον: Αυτοκίνητο έπεσε σε διαδηλωτές – 2 τραυματίες

Μοιραστείτε το:

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές στην αμερικανική πολιτεία της Ουάσινγκτον, μετέδωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα την αστυνομία. Σύμφωνα με το δίκτυο ABC News, το οποίο επικαλείται τον υπεύθυνο επικοινωνίας της αστυνομίας της πολιτείας της Ουάσινγκτον Ρικ Τζόνσον, το όχημα χτύπησε πολλούς ανθρώπους, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και ένας σοβαρά.

Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση.

Αστυνομικοί αναπαριστούν γελώντας τον φόνο 23χρονου Αφροαμερικανού

Φωτογραφίες στις οποίες αναπαριστούν γελώντας την δολοφονία ενός Αφροαμερικανού στα χέρια αστυνομικών, ανέβασαν σε μέσα δικτύωσης αστυνομικοί στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Τις φωτογραφίες τράβηξαν στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 23χρονος Ελάιτζα Μακλέιν (από λαβή αστυνομικών) και όπου έγινε πρόσφατα γκραφίτι στη μνήμη του, μετά τον θάνατο και του Τζορτζ Φλόυντ. Ο Μακλέιν δολοφονήθηκε κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη τον περασμένο Αύγουστο, ενώ τον σταμάτησαν αστυνομικοί. Ήταν άοπλος και δεν έφερε καμία αντίσταση.

Οι τρεις αστυνομικοί φαίνονται να γελάνε, αναπαριστώντας την δολοφονία του 23χρονου. Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών προκάλεσε σάλο με αποτέλεσμα να παραιτηθούν. Η υπεύθυνη της Αστυνομίας, δήλωσε πως “νιώθουμε ντροπή και αηδία“. “Πρόκειται για ένα έγκλημα κατά της ανθρωπιάς και της αξιοπρέπειας. Μας ξεπερνά το γεγονός πως κάποιοι σκέφτηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο”, πρόσθεσε.

Ο 23χρονος Ελάιτζα, περπατούσε σε δρόμο της Ορόρα, στις 24 Αυγούστου, πέρυσι, όταν τον σταμάτησαν τρεις αστυνομικοί, που έκαναν έρευνα για έναν ύποπτο (σύμφωνα με πληροφορίες η περιγραφή του ταίριαζε). Οι αστυνομικοί του έκαναν σωματικό έλεγχο, ενώ εκείνος τους έλεγε: “Είμαι εσωστρεφής, παρακαλώ σεβαστείτε τα όρια του σώματός μου”. Εκείνοι συνέχιζαν να τον ψάχνουν ενώ ένας αστυνομικός ακούγεται να λέει “θα σου πάρει το όπλο“, οπότε τον ακινητοποιούν και αρχίζουν να τον πνίγουν.

Η έκθεση που συντάχθηκε λέει πως έχασε τις αισθήσεις του, εκείνοι συνέχιζαν την πνιγμονή και εκείνος άρχισε ξανά να παλεύει να ελευθερωθεί. Οι αστυνομικοί κάλεσαν σε βοήθεια και στο σημείο έφτασε πυροσβεστική και ασθενοφόρο. Ένας γιατρός έκανε στον 23χρονο ένεση με κεταμίνη για να τον ναρκώσει. Τον έβαλαν στο ασθενοφόρο αναίσθητο (σύμφωνα με την έκθεση υπέστη καρδιακή προσβολή) και χωρίς σφυγμό. Η οικογένεια του Μακέιν ανέφερε πως τον βασάνιζαν επί 15 λεπτά, στα οποία έκανε εμετό, τους παρακάλεσε να σταματήσουν και τους έλεγε συνεχώς πως δεν μπορεί να αναπνεύσει.

Η αστυνομία του Ντένβερ, απαγόρευσε την χρήση λαβής στον λαιμό στη διάρκεια συλλήψεων, μετά τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ, αυτόν τον μήνα. Διαβάστε αναλυτικά

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ