Δήλωση Μητσοτάκη για έναν χρόνο από τις εκλογές: Στο τέλος της τετραετίας θα έχουμε αλλάξει τη χώρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον “Φιλελεύθερο” του Σαββάτου εκφράζει την ικανοποίησή του για την πορεία της χώρας και την αισιοδοξία του για το μέλλον. “Παρότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές κατορθώσαμε πολλά. Η Ελλάδα έχει σήμερα μια εντελώς διαφορετική, αναβαθμισμένη εικόνα στον κόσμο. Το όνομα της χώρας δεν είναι πλέον συνώνυμο της κρίσης, αλλά χρησιμοποιείται ως παράδειγμα επιτυχούς διαχείρισης μιας τεράστιας πρόκλησης, όπως είναι η πανδημία. Οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο το κράτος. Ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών και συζητούνταν επί χρόνια πραγματοποιήθηκαν σε λίγες εβδομάδες. Επενδύσεις που είχαν βαλτώσει και θα δώσουν δουλειά σε δεκάδες χιλιάδες νέους, ξεμπλόκαραν. Είδατε τις εικόνες χθες από το Ελληνικό. Εκπέμπουν ένα θετικό σήμα σε όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα”.

Και προσθέτει: “Η Τρίτη 7 Ιουλίου δεν είναι ημέρα πανηγυρισμών, είναι μέρα δουλειάς για μας, όπως όλες οι άλλες. Με σκληρή προσπάθεια του χρόνου τέτοια εποχή η δύσκολη συγκυρία θα είναι πίσω μας και η οικονομία όχι μόνο θα έχει κερδίσει το έδαφος που θα χάσει φέτος λόγω της πανδημίας, αλλά θα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις ώστε στο τέλος της τετραετίας να έχουμε αλλάξει τη χώρα αξιοποιώντας τους κοινοτικούς πόρους και τις τεράστιες δημιουργικές ικανότητες των Ελλήνων”.

Σοβαρές προκλήσεις και στο βάθος ανασχηματισμός

Ωστόσο, έναν χρόνο μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις κυρίως στην Οικονομία, καθώς η ύφεση έχει επιστρέψει και η Τράπεζα της Ελλάδας “βλέπει” υποχώρηση του ΑΕΠ από 4,4% ως 9,4% για φέτος. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει έντονη κριτική και καταγγελίες για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, κυρίως σε κονδύλια που κατευθύνονται προς τα ΜΜΕ, με αδιαφανείς όρους. Μετά από εβδομάδες πίεσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δεσμεύτηκε να δοθούν στη δημοσιότητα τα ποσά που δόθηκαν σε κάθε ΜΜΕ και τα κριτήρια με τα οποία δόθηκαν.

Πολιτικοί αναλυτές, αναμένουν ανασχηματισμό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Flash.gr, η απομακρυσμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 30 Ιουνίου ήταν πιθανώς η τελευταία με την συγκεκριμένη σύνθεση. Η 7η Ιουλίου, όταν και συμπληρώνεται ένας χρόνος διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία είναι η ημερομηνία ορόσημο και γύρω από αυτήν θα “κινηθεί” και η ημερομηνία του ανασχηματισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και είκοσι μέρες έχουν ξεκινήσει συζητήσεις και τηλεφωνήματα μεταξύ των στελεχών του Μαξίμου με βουλευτές και υπουργούς με ατζέντα τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Διαβάστε αναλυτικά

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 81868 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*