Αστυνομικοί αναπαριστούν γελώντας τον φόνο 23χρονου Αφροαμερικανού στο σημείο που σκοτώθηκε [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Τις φωτογραφίες τράβηξαν στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 23χρονος Ελάιτζα Μακλέιν (από λαβή αστυνομικών) και όπου έγινε πρόσφατα γκραφίτι στη μνήμη του, μετά τον θάνατο και του Τζορτζ Φλόυντ. Ο Μακλέιν δολοφονήθηκε κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη τον περασμένο Αύγουστο, ενώ τον σταμάτησαν αστυνομικοί. Ήταν άοπλος και δεν έφερε καμία αντίσταση.

Οι τρεις αστυνομικοί φαίνονται να γελάνε, αναπαριστώντας την δολοφονία του 23χρονου. Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών προκάλεσε σάλο με αποτέλεσμα να παραιτηθούν. Η υπεύθυνη της Αστυνομίας, δήλωσε πως “νιώθουμε ντροπή και αηδία“. “Πρόκειται για ένα έγκλημα κατά της ανθρωπιάς και της αξιοπρέπειας. Μας ξεπερνά το γεγονός πως κάποιοι σκέφτηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο”, πρόσθεσε.

Ρεπορτάζ του CBS  

Ο 23χρονος Ελάιτζα, περπατούσε σε δρόμο της Ορόρα, στις 24 Αυγούστου, πέρυσι, όταν τον σταμάτησαν τρεις αστυνομικοί, που έκαναν έρευνα για έναν ύποπτο (σύμφωνα με πληροφορίες η περιγραφή του ταίριαζε). Οι αστυνομικοί του έκαναν σωματικό έλεγχο, ενώ εκείνος τους έλεγε: “Είμαι εσωστρεφής, παρακαλώ σεβαστείτε τα όρια του σώματός μου”. Εκείνοι συνέχιζαν να τον ψάχνουν ενώ ένας αστυνομικός ακούγεται να λέει “θα σου πάρει το όπλο“, οπότε τον ακινητοποιούν και αρχίζουν να τον πνίγουν.

Η έκθεση που συντάχθηκε λέει πως έχασε τις αισθήσεις του, εκείνοι συνέχιζαν την πνιγμονή και εκείνος άρχισε ξανά να παλεύει να ελευθερωθεί. Οι αστυνομικοί κάλεσαν σε βοήθεια και στο σημείο έφτασε πυροσβεστική και ασθενοφόρο. Ένας γιατρός έκανε στον 23χρονο ένεση με κεταμίνη για να τον ναρκώσει. Τον έβαλαν στο ασθενοφόρο αναίσθητο (σύμφωνα με την έκθεση υπέστη καρδιακή προσβολή) και χωρίς σφυγμό. Η οικογένεια του Μακέιν ανέφερε πως τον βασάνιζαν επί 15 λεπτά, στα οποία έκανε εμετό, τους παρακάλεσε να σταματήσουν και τους έλεγε συνεχώς πως δεν μπορεί να αναπνεύσει.

Η αστυνομία του Ντένβερ, απαγόρευσε την χρήση λαβής στον λαιμό στη διάρκεια συλλήψεων, μετά τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ, αυτόν τον μήνα.

Ο Ελάιτζα Μακέιν εργαζόταν ως μασέρ, κάνοντας θεραπευτικό μασάζ. Ζούσε με έναν εξάδελφό του και δεν είχε απασχολήσει ποτέ την αστυνομία. Φίλοι και οικείοι του τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο έντονα πνευματικό, αντισυμβατικό, αθλητικό και ευγενικό.  Οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στον φόνο δεν τιμωρήθηκαν, τους δόθηκε άδεια μετ’ αποδοχών.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ