Ναυπηγεία Ελευσίνας: Στην ONEX με ένα ευρώ για εξυγίανση [pics]

Μοιραστείτε το:

Συνάντηση είχαν την Πέμπτη 2 Ιουλίου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με την επωνυμία «Νεώριον Συμμετοχών ΑΕ.» Νίκο Ταβουλάρη και λοιπών μετόχων της εταιρείας και τον Προέδρο του ομίλου Onex, Παναγιώτη Ξενοκώστα, με σκοπό την εξεύρεση λύσης για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Στο πλαίσιο της συνάντησης, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, συμφωνήθηκε ότι ο τρόπος εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας θα γίνει με την υπαγωγή τους στη διαδικασία του άρθρου 106βδ του Πτωχευτικού Κώδικα.

Προς υλοποίηση της ανωτέρω διαδικασίας, οι μέτοχοι κ.κ. Ταβουλάρης και Στεφάνου συμφώνησαν όπως μεταβιβάσουν το σύνολο των μετοχών που κατέχουν στην εταιρεία «Νεώριον Συμμετοχών ΑΕ» σε εταιρεία του ομίλου Onex, έναντι συμβολικού τιμήματος ενός ευρώ και υπό την διαλυτική αίρεση της κατάθεσης και επικύρωσης της συμφωνίας από το αρμόδιο Δικαστήριο.

Όλα τα μέρη συμφώνησαν επίσης ότι θα κληθούν άμεσα και οι λοιποί μέτοχοι για να ενημερωθούν για την παρούσα συμφωνία και να προσχωρήσουν σε αυτή ώστε να μεταβιβαστεί κατά τα ανωτέρω ποσοστό τουλάχιστον 51% των μετοχών της εταιρείας «Νεώριον Συμμετοχών ΑΕ», γεγονός που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της συμφωνίας εξυγίανσης.

Άδωνις Γεωργιάδης: Λύση μέσα στο επόμενο τρίμηνο

Μιλώντας στους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία, όπου βρέθηκε την Τετάρτη 1η Ιουλίου, συνοδευόμενος από τον κ. Παπαθανάση, τον επικεφαλής της ΟΝΕΧ και τον Αμερικανό πρέσβη, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι αφού υπάρξει συμφωνία θα ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου (due diligence) που έχει ζητήσει η DFC για να χρηματοδοτήσει το έργο. Όπως είπε, η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να διαρκέσει λιγότερο από 60 ημέρες, οπότε στο «επόμενο θεωρητικά τρίμηνο, όλα αυτά θα έχουν τελειώσει και θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη συναλλαγή». Ο υπουργός δήλωσε ακόμη ότι έχει υπάρξει συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες, ενώ έχει δοθεί εντολή να ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη διαδικασία.

Για μια ιστορική ημέρα έκανε λόγο ο επικεφαλής της Onex. Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι θέσεις εργασίας στα Ναυπηγεία. «Όπως και στο Νεώριο, δεν ήρθαμε εδώ για να μειώσουμε θέσεις αλλά για να τις διπλασιάσουμε και τριπλασιάσουμε. Και να ξαναδώ και να ξαναβλέπουμε όλοι το χαμόγελο που έχετε σήμερα στα πρόσωπά σας να είναι μόνιμο από εδώ και πέρα. Γιατί εδώ θα δουλέψουμε τα επόμενα χρόνια όχι για τον εαυτό μας αλλά για την παρακαταθήκη που θ’ αφήσουμε στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές. Γιατί η Ελλάδα αξίζει να είναι ψηλά και τα ναυπηγεία της στη Νο1 θέση», υπογράμμισε.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ