Μαραθώνιος 2020: Εγγραφή και δήλωση συμμετοχής με μέτρα κατά του κορονοϊού

Μοιραστείτε το:

Οι εγγραφές για τον 38ο Μαραθώνιο άνοιξαν σήμερα και σηματοδότησαν την έναρξη μιας ακόμη μεγάλης αγωνιστικής γιορτής, η οποία θα στηθεί στο κέντρο της πόλης στις 7 και 8 Νοεμβρίου.Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής και η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Άννα Ροκοφύλλου χαιρέτησαν το άνοιγμα των εγγραφών στη διάρκεια μικρής εκδήλωσης στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ. Το ενδιαφέρον του κόσμου για τον 38ο ΑΜΑ είναι εξαιρετικά μεγάλο, καθώς τα πρώτα 8΄ λεπτά 1.000 δρομείς είχαν δηλώσει συμμετοχή, ενώ ήδη την πρώτη ώρα είχαν ξεπεράσει τις 3.300.

Κάντε εγγραφή και δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ

«Είναι Σημαντική στιγμή για εμάς. Είναι θετική στιγμή, γιατί προφανώς η λήψη των σωστών και εγκαίρων μέτρων, η συνέπεια των Ελλήνων, αλλά και η έγκριση του υγειονομικού πρωτοκόλλου επιτρέπει τον ΣΕΓΑΣ να εκκινήσει τον αγώνα.

Έναν αγώνα διαφορετικό με μικρότερες συμμετοχές, με τήρηση αποστάσεων, με συνεπέστατη τήρηση μέτρων ασφαλείας και μια στιγμή σημαντικότερη από άλλα χρόνια, όχι γιατί θα δώσει θετικό μήνυμα ενάντια στον ιό και συνέπειας στην τήρηση των μέτρων, αλλά γιατί συνδέει με ξεχωριστό τρόπο το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Σε αυτόν τον τόπο όπου ξεκίνησαν όλα, όπου το 1896 γεννήθηκε ο μαραθώνιος, εδώ το 2020 θα αναγεννηθεί ο μαραθώνιος δρόμος, αφού ο αγώνας μας θα είναι ο μεγαλύτερος του 2020 μετά την πανδημία. Ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται γι΄αυτή την προσπάθεια. Να καλέσω τους δρομείς να ενημερωθούν για τα πρωτόκολλα ασφαλείας και φυσικά να καλέσω τους καλέσω να συμμετάσχουν σε αυτόν τον αγώνα», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής τους ΑΜΑ και γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, τόνισε: «Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, ομάδες, η οργανωτική επιτροπή, μαζί με τους θεσμικούς εταίρους, την Περιφέρεια, το Δήμο και όλους όσοι συμβάλουν στον αγώνα, έχουμε μπροστά μας ένα στοίχημα, που θα ολοκληρώσει τη γενικότερη εικόνα που έχει δώσει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Το δικό μας στοίχημα είναι στο δρομικό χώρο σε όλη την Ευρώπη, όπου παρακολουθούμε να αναβάλλονται αγώνες. Το στοίχημα το δικό μας είναι να διεξάγουμε τις δρομικές μας διοργανώσεις και ιδιαίτερα τον Μαραθώνιο με έναν τρόπο, που αφενός να διατηρήσει τη συνέχεια της παράδοσης που έχει ο αγώνας και να δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες και ξένους δρομείς να συμμετάσχουν. Η συμβολή των δρομέων είναι πολύ σημαντική για να τηρηθούν τα πρωτόκολλα και να δώσουν σε αυτό το κομμάτι μια εικόνα συνέπειας και πιστής εφαρμογής της προστασίας όλων. Πιστεύω όλα να πάνε καλά και να μπορέσει ο ΑΜΑ να δώσει στο παγκόσμιο δρομικό κίνημα ένα μήνυμα συνέπειας και αξιοπιστίας».

Τον Δήμο Αθηναίων εκπροσώπησε στην εκδήλωση η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Αννα Ροκοφύλλου: «Εκ μέρους του Δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη και του Δήμου Αθηναίων, είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ και θα εγκαινιάσουμε τον Μαραθώνιο. Ειναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνουμε. Ο Δήμος οπως πάντα θα είναι κοντά στον ΣΕΓΑΣ, τόσο για τον Μαραθώνιο όσο και για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας, ο οποίος προηγείται χρονικά».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ