Φωτιά Τώρα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Σπάτα [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής (3/7), στην περιοχή Φοίνικας των Σπάτων. Σε επικοινωνία του flash.gr με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει φλόγα πλέον και αυτό σημαίνει πως η κατάσταση βαίνει προς έλεγχο. Η φωτιά καίει σε δασική έκταση, ενώ δεν απειλούνται σπίτια.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο 19 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 1 Ε/Π. Συνδρομή γίνεται και από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχάνημα έργου. Ελικόπτερο τύπου Ericsson συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς.

Πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουλίου, στην περιοχή Φαλαισία στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Σε επικοινωνία του flash.gr με την Πυροσβεστική, αναφέρθηκε ότι η φωτιά καίει πυκνό πουρνάρι και δεν κινδυνεύουν σπίτια. Στην περιοχή πνέουν μέτριοι προς ισχυροί άνεμοι.

Επί τόπου επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου Μεγαλόπολης, Χριστογιαννόπουλου Αθανάσιου

Φωτιά στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

Φωτιά ξέσπασε και στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, στη Δημοτική Ενότητα Μίκρας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική επρόκειτο για μια έκταση με ξερά χόρτα σε αγροτική περιοχή, όπου υπάρχουν κάποια διάσπαρτα σπίτια, ωστόσο δεν απειλήθηκαν από την πυρκαγιά. Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε λίγο πριν από τις 9 π.μ. για τη φωτιά και στο σημείο επιχειρήθηκαν έξι οχήματα με δώδεκα πυροσβέστες.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κάρυστο και σύλληψη 59χρονης

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Ιουλίου, σε δασική έκταση στην Κάρυστο Ευβοίας. Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 46 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ έχουν αποσυρθεί τα εναέρια μέσα. Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, μετέβη χθες στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα eviazoom.gr, το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθη μία 59χρονη Ελληνίδα, που διαμένει στο χωριό Κατσαρώνι Καρύστου, ως υπαίτια πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια και η γυανίκα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Εχθες,  ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα, Θανάσης Καρακάντζας,  έκανε λόγο για «μια δύσκολη στιγμή, καθώς η χαμηλή βλάστηση φτάνει ακόμη και μέσα στις αυλές των χωριών». Μάλιστα, δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο «προληπτικά να υπάρξει και εκκένωση κάποιων οικισμών αν δεν ανακοπεί η πορεία της φωτιάς».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ