Έκρηξη εργοστασίου: Νεκροί και τραυματίες από δυστύχημα στην Τουρκία [vids]

Μοιραστείτε το:

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουλίου, σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην επαρχία Σακάρια στη βορειοδυτική Τουρκία, εντός του οποίου βρίσκονταν περίπου 150-200 άνθρωποι, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 70 τραυματίσθηκαν. Η έκρηξη, η οποία χαρακτηρίσθηκε «βιομηχανικό δυστύχημα» από τους διασώστες, σημειώθηκε αργά το πρωί στη Χεντέκ.

Ένα εντυπωσιακό μανιτάρι λευκού καπνού υψωνόταν πολλές εκατοντάδες μέτρα στον ουρανό ενώ πυροτεχνήματα ακούγονταν να σκάνε μέσα στο εργοστάσιο, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια. Αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι η έκρηξη έγινε αισθητή σε ακτίνα περίπου πενήντα χιλιομέτρων ενώ κάτοικοι πίστεψαν αρχικά πως επρόκειτο για σεισμό. Την επέμβαση των διασωστών δυσκόλευαν οι εκρήξεις που συνεχίζονταν, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Καλοντιρίμ. Ενδεικτικό της ανησυχίας των αρχών ήταν το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έστειλε επιτόπου τρεις υπουργούς.

Τεράστιο σύννεφο λευκού καπνού πάνω από την περιοχή

Το 2009 και το 2014 είχαν σημειωθεί εκρήξεις στο ίδιο εργοστάσιο που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους ενώ περίπου 40 είχαν τραυματισθεί, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στη Βαρκελώνη – Ένας νεκρός

Τον Μάρτιο 2020, έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο χημικών στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένα άτομο, σύμφωνα με την ενημέρωση της πολιτικής προστασίας της χώρας. Το εργοστάσιο βρίσκεται στην περιοχή Λα Βερνέδα και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα ισπανικά Μέσα, η έκρηξη ήταν ιδιαιτέρως ισχυρή και ταρακούνησε πολλά κτήρια της περιοχής.

Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στο Τέξας

Τον Νοέμβριο 2019, έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο χημικών στο Τέξας των ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι και να δοθεί εντολή εκκένωσης των κατοικιών που βρίσκονται σε ακτίνα σχεδόν ενός χιλιομέτρου από το σημείο. «Το προσωπικό που ήταν παρών στην εγκατάσταση απομακρύνθηκε στο σύνολό του. Τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν και λαμβάνουν ιατρική φροντίδα. Στο εξής σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των μελών των συνεργείων διάσωσης και να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις στο περιβάλλον», ανέφερε τοπικός δικαστής, ο οποίος τόνισε ότι είναι «θαύμα» που δεν θρηνήσαμε νεκρούς.

Η έκρηξη ήταν ισχυρή και ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών ζήτησαν την εκκένωση της περιοχής, που βρίσκεται πλησίον του Texas Petroleum Chemical, ανέφεραν οι New York Times.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ