Διακοπές με αυτοκίνητο στην Ελλάδα: 5 προορισμοί και ένα μυστικό [vids & pics]

Μοιραστείτε το:

Φορτώνουμε τα… μπαγκάζια μας και απολαμβάνουμε οδήγηση, τοπία και εναλλακτικές διαδρομές. Δεν εξαρτόμαστε από δρομολόγια πλοίων και υγειονομικά πρωτόκολλα λεωφορείων ή τρένων και αεροπλάνων. Οι διακοπές με αυτοκίνητο ειδικά στην Ελλάδα έχουν πολλές και όμορφες επιλογές που δεν υπολείπονται σε τίποτα από τα νησιά. Σας παρουσιάζουμε πέντε «ψαγμένες» διαδρομές και… καλές διακοπές!

Διαδρομή Νο1: Πελοπόννησος

Ξεκινάμε λοιπόν κάτω από το αυλάκι. Όλη η ακτογραμμή της Πελοποννήσου κρύβει υπέροχες αμμώδεις παραλίες με καθαρά, κρυσταλλένια νερά και μικρούς γραφικούς κολπίσκους. Το εξαιρετικό τους κάλλος αναμφισβήτητα θα σας γοητεύσει.

Κορυφαίας ομορφιάς παραλίες είναι η εξωτική Ελαφόνησος και η Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία, που αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Ξεχωριστές είναι, επίσης, όλες σχεδόν οι παραλίες στην περιοχή του Καϊάφα και του Κυπαρισσιακού κόλπου, στην περιοχή της Καρδαμύλης, στην Παλιά Επίδαυρο, στο Πόρτο Χέλι. Η φύση σε αυτά τα μέρη οργιάζει.

Διαδρομή Νο2: Η Εγνατία και οι ομορφιές της

Χρειάζεσαι καλά και ανθεκτικά ελαστικά για 68Ο χορταστικά χιλιόμετρα, από την Ηγουμενίτσα στον Έβρο, πλάι σε δάση, πάνω από ποτάμια, και μέσα από διαδοχικά τούνελ στον πιο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της χώρας.

Οργανώστε τις στάσεις σας και αφιερώστε της τουλάχιστον μία εβδομάδα, το αξίζει.

Διαδρομή Νο3: Ο μαγευτικός Έβρος

Σκηνικό από «road movie» το τοπίο στο ανατολικότερο σύνορό της χώρας. Η 99 χιλιομέτρων διαδρομή που ανηφορίζει από τους Κήπους ως τις Καστανιές, περνώντας διαδοχικά από το Σουφλί, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα, κινείται παράλληλα με την πορεία του Έβρου, διασχίζοντας τοπία συγκλονιστικά και χωριά σταματημένα στον χρόνο θέλει καλά ελαστικά από όποια πόλη της Θεσσαλονίκης και να ξεκινήσεις.

Καλό θα ήταν να πάρετε και τα διαβατήρια μαζί σας καθώς πέντε χιλιόμετρα έξω από τα σύνορα, θα βρείτε μια μαγική πόλη. Την Αδριανούπολη που οι Τούρκοι λένε Εντιρνέ.

Διαδρομή Νο4: Πάργα-Σύβοτα

Θέλεις φρέσκα λάστιχα για να απολαύσεις αυτόν τον Δίδυμο προορισμό, αφού αν φτάσετε ως την Πάργα στο νομό Πρέβεζας, δεν πρέπει να αφήσετε ανεκμετάλλευτες και τις παραλίες στα Σύβοτα στο νότιο τμήμα του νομού Θεσπρωτίας.

Στην Πάργα θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε στα Επτάνησα, με τα δρομάκια, το πράσινο και την επτανησιακή αρχιτεκτονική. Τα Σύβοτα με το γραφικό λιμανάκι και τους καταπράσινους λόφους απέχουν περίπου 25 χιλιόμετρα.

Διαδρομή Ν05: Πιερία

Η Πιερία, ο νομός που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, βρίσκεται 400 χιλιόμετρα από την Αθήνα 70 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη και έχει να σου προσφέρει πολλές επιλογές, αν την επιλέξεις για τις διακοπές σου. Και επειδή είναι καλοκαίρι θα ασχοληθούμε με τις επιλογές που έχετε σε παραλίες.

Κυριότερες παραλίες είναι η Παραλία Πιερίας, οι Νέοι Πόροι Πιερίας, η Μεθώνη Πιερίας, η Πλάκα, ο Παντελεήμονας, ο Πλαταμώνας, η Σκοτίνα, το Βαρικό, η Γρίτσα Λιτοχώρου, ο Κορινός και η Κατερινόσκαλα ή Ολυμπιακή Ακτή.

Πολλές από τις παραλίες του νομού έχουν πάρει και Γαλάζιες Σημαίες. Μπορείτε να μείνετε σε κάποιο από τα πολλά ξενοδοχεία που υπάρχουν σε κάθε μέρος και καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις, αλλά μπορείτε να κάνετε και κάμπινγκ.

Το μυστικό; Κάντε τις διαδρομές σας με το EfficientGrip Performance 2, το νέο ελαστικό της Goodyear

Και πως θα βγουν τόσα χιλιόμετρα με ασφάλεια και οικονομία; Το EfficientGrip Performance 2 της Goodyear είναι ένα ελαστικό μελετημένο για όσους τους αρέσουν τα ταξίδια με πολλά χιλιόμετρα σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Τα νέα δεδομένα εξάλλου που δημιούργησε η πανδημία, ευνοούν την χρήση του αυτοκινήτου για όλες τις μετακινήσεις. Με ένα ελαστικό που προσφέρει 50% υψηλότερη χιλιομετρική απόδοση ακόμα και από τον ποιοτικότατο προκάτοχό του (EfficientGrip Performance )  αξίζει να ανακαλύψετε ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ελλάδα με ενδιαφέρουσες διαδρομές με σύμμαχο το νέο ελαστικό της Goodyear – EfficientGrip Performance 2.

Την κατά 50% υψηλότερη χιλιομετρική απόδοσή του* και κατ’επέκταση μεγαλύτερη διάρκεια ζωής την οφείλει στην τεχνολογία Mileage Plus: Με την υψηλή ελαστικότητα και ευκαμψία του πέλματος βοηθάει στη μικρότερη φθορά του ελαστικού που προκαλείται από το τραχύ οδόστρωμα σε ένα εύρος θερμοκρασιών χωρίς κανέναν συμβιβασμό απόδοσης σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα.


Το νέο ελαστικό απευθύνεται σε οδηγούς αυτοκινήτων με ζάντες από 15” μέχρι 19” οι οποίοι επιθυμούν υψηλή χιλιομετρική απόδοση και κορυφαίες επιδόσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα ενώ παράλληλα με τα νέα EfficientGrip Performance 2 θα συνεισφέρουν και στην προστασία του περιβάλλοντος, χάρη στην εκτεταμένη διάρκεια ζωής του ελαστικούΕλαστικά ιδανικά για roadtrip στην πανέμορφη Ελλάδα.

Κερδίστε ένα σετ  EfficientGrip Performance 2

Ένα απίθανο ελαστικό που αλλάζει τα δεδομένα στον τρόπο που βλέπουμε τα ταξίδια μας. Αν θέλετε να κερδίσετε ένα σετ ελαστικών EfficientGrip Performance 2 και να απολαύσετε καλοκαιρινές διαδρομές πάρτε μέρος στο διαγωνισμό της Goodyear με ένα κλικ στο Facebook page https://www.facebook.com/Goodyear.gr/ 

*Εσωτερική δοκιμή. Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο EfficientGrip Performance. Διαστάσεις ελαστικών δοκιμής: 205/55R16 91V, αυτοκίνητο δοκιμής: VW Golf 7, τοποθεσία δοκιμής: ανοιχτοί δρόμοι στο Λουξεμβούργο και τη Γαλλία. 

Περισσότερες πληροφορίες για το ελαστικό: https://www.goodyear.eu/el_gr/consumer/why-goodyear/efficientgrip-performance-2.html  

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ