Χόρτο Πήλιο: Μόνος του για δείπνο ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον [pic]

Μοιραστείτε το:

Πάρα τον ταξιδιωτικό αποκλεισμό που ισχύει για τους επισκέπτες από τη Βρετανία, ο πατέρας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον έφτασε την Τετάρτη το βράδυ αεροπορικώς στην Ελλάδα για διακοπές. Βρίσκεται στο Χόρτο, στο Νότιο Πήλιο, όπου διαθέτει ξενώνα, τον οποίο νοικιάζει σε ομοεθνείς τους. Εδώ και χρόνια για τον Στάνλεϊ Τζόνσον, η περιοχή αποτελεί το αγαπημένο καταφύγιο για διακοπές τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.

Χθες, ο φιλέλληνας πατέρας του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, απόλαυσε ένα δείπνο μόνος του στο αγαπημένο του εστιατόριο, που βρίσκεται στην παραλία Χόρτου. Η περιοχή  δεν είχε πολύ κόσμο, ωστόσο ο Στάνλει Τζόνσον έγινε αντιληπτός από τους ντόπιους. Οι γείτονες του μάλιστα, όταν ενημερώθηκαν για την άφιξη του, περίμεναν να τον δουν.

Ο 79χρονος Τζόνσον, έφτασε στην Αθήνα μέσω Σόφιας. Το ταξίδι του, παρά την απαγόρευση των απευθείας πτήσεων από τη Μεγάλη Βρετανία προκάλεσε αντιδράσεις. Συγκεκριμένα ο ίδιος απαντώντας σε δημοσίευμα της Daily Mail που τον επέκρινε για αυτή του την κίνηση, είπε ότι ήρθε στην Ελλάδα για να διεκπεραιώσει απαραίτητες εργασίες στον ξενώνα Villa Irene που κατέχει, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα διατεθεί ασφαλής προς ενοικίαση με την εφαρμογή των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων που διαμόρφωσε η ελληνική κυβέρνηση.

Για το θέμα που απασχόλησε το διεθνή και τον ελληνικό Τύπο, κλήθηκε να δώσει απαντήσεις και ο Βρετανός πρωθυπουργός.  Ωστόσο ο Μπόρις Τζόνσον, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, εμφανίστηκε λακωνικός και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στον πατέρα του.

«Δεν θα μπω σε συζητήσεις για… οικογενειακά θέματα» είπε και κάλεσε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τον πατέρα του. «Δεν θα μου κάνετε ένα σχόλιο» τον ρωτάει ο δημοσιογράφος κι εκείνος απαντά: «Όχι. Η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών έχουν καταλάβει τι πρέπει να γίνει και ήταν πολύ συνετοί». «Αυτό είναι το σωστό που πρέπει να πράξουμε και τα αποτελέσματα μένει να φανούν», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Φωτογραφία της Daily Mail: Η εξοχική κατοικία του Στάνλεϊ Τζόνσον στο Πήλιο έχει τέσσερις κρεβατοκάμαρες, πισίνα, θέα στο μαγευτικό βουνό ενώ η παραλία βρίσκεται σε απόσταση μόλις πέντε λεπτών με τα πόδια.

Την επιλογή του Στάνλεϊ Τζόνσον υποστήριξε στο μεταξύ ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, ο Γραντ Σαπς. Μιλώντας στο Sky News, ο Βρετανός υπουργός ανέφερε ότι το ταξίδι του κ. Τζόνσον ήταν σύμφωνο με τα δικαιώματά του, υποβαθμίζοντας έτσι τη γενική σύσταση προς τους Βρετανούς να αποφεύγουν τα μη αναγκαία ταξίδια.

«Είναι συμβουλή οπότε ο καθένας μπορεί να αποφασίσει τι να κάνει με αυτή τη συμβουλή» είπε ο Σαπς και συμπλήρωσε σε σχετική ερώτηση ότι είναι σαφές αυτό από το υπουργείο Εξωτερικών. Ωστόσο, διευκρίνισε πως δεν ισχύει το ίδιο και για την καραντίνα, που είναι υποχρεωτική για την είσοδο στη χώρα τους. Αυτό ισχύει και για τον ίδιο όπως όλους τους άλλους», είπε ο υπουργός Μεταφορών.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ