Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά στην Κάρυστο Ευβοίας [vid]

Μοιραστείτε το:

Συναγερμός έχει σημάνει στην Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στην τοποθεσία Κατσαρώνι στην Κάρυστο της Εύβοιας, λόγω φωτιάς που έχει ξεσπάσει.Στο σημείο βρίσκονται 57 πυροσβέστες, με 20 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά, ωστόσο το έργο τους είναι δύσκολο λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν και υδροφόρες του Δήμου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το πύρινο μέτωπο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επικαλούμενο πληροφορίες από την Πυροσβεστική. Για την κατάσβεση αρχικά έσπευσαν 36 πυροσβέστες με 14 οχήματα, καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμει από αέρος ένα ελικόπτερο.

Το tweet της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Υπενθυμίζεται ότι φωτιά στην Κάρυστο είχε ξεσπάσει και στις 25 Ιουνίου, σε κοντινή απόσταση από το χωριό Κατσαρώνι. Ειδικότερα, η πυρκαγιά απείχε τρία χιλιόμετρα από το χωριό Κατσαρώνι. Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην περιοχή της Καρύστου έπνεαν άνεμοι ισχύος 5 μποφόρ.

Για τη φωτιά μίλησε στο evima ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος. Ο δήμαρχος είπε ότι η φωτιά ήταν πολύ μεγάλη. Στην κατάσβεση συνέβαλαν και η εθελοντική ομάδα Καρύστου αλλά και υδροφόρες του δήμου. Η πυρκαγιά έκαψε δασική χορτολιβαδική έκταση, χωρίς να απειλήσει κατοικίες. Να σημειωθεί ότι η ευρύτερη περιοχή της Καρύστου έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές στο παρελθόν από πυρκαγιές.

Και πάλι τον Ιούνιο του 2019, είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Καρύστου. Μάλιστα, η πυρκαγιά κατευθυνόταν προς κατοικίες και για το λόγο αυτό, με εντολή του δημάρχου Καρύστου, είχαν εκκενωθεί προληπτικά σπίτια γύρω από τα χωριά Μετόχι και Αετό. Συνολικά 15 άτομα είχαν απομακρυνθεί από τις εστίες τους και οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο όπου και παρέμειναν μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 17 οχήματα με 34 πυροσβέστες από Φθιώτιδα και Εύβοια, με τους ανέμους να πνέουν ισχυροί, άνω των έξι μποφόρ.

Αλλά και το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βατήσι, στην Κάρυστο. Η φωτιά έκαιγε έκταση σε δύσβατο σημείο, κοντά στις ανεμογεννήτριες, χωρίς πάντως να κινδυνεύσουν οικισμοί. Στο σημείο επιχείρησαν 57 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποίησαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ