Επανεκκίνηση της Premier League: ποιες ομάδες αντιμετωπίζουν υποβιβασμό;

Μοιραστείτε το:

Δεύτερη πρεμιέρα έκανε την Τετάρτη 17/6 η Premier League, μετά την παύση των αγώνων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η επανεκκίνηση έγινε με τα ντέρμπι Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ και Άστον Βίλα – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.  H Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με 3-0 την Άρσεναλ, ενώ ισόπαλος έληξε ο αγώνας μεταξύ Άστον Βίλα και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Με τα δύο αυτά παιχνίδια, όλες οι ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος έχουν πλέον ολοκληρώσει 29 αγωνιστικές ενώ απομένουν άλλες 9.

Το σκηνικό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί καθώς η πρωτοπόρος Λίβερπουλ έχει διαφορά 22 πόντων από τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία βρίσκεται στη 2η θέση. Έτσι, το φετινό πρωτάθλημα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έρθει στα χέρια των “κόκκινων” μετά από 30 χρόνια. Ωστόσο αναμένονται μάχες τόσο για τις θέσεις που θα οδηγήσουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις όσο και ανάμεσα στις ομάδες που κινδυνεύουν να υποβιβαστούν από την επόμενη σεζόν.

Ουραγοί της Premier League αυτή τη στιγμή είναι οι ομάδες Νόργουιτς (τελευταία) και Άστον Βίλα (προτελευταία). Λίγο πιο πάνω βρίσκονται οι Μπόρνμουθ, Γουότφορντ, Γουέστ Χαμ και Μπράιτον, όλες με μικρή έως και καμία διαφορά μεταξύ τους. Τις περισσότερες πιθανότητες για υποβιβασμό σύμφωνα με το στοίχημα bwin για την Premier League φαίνεται πως έχει η Νόργουιτς που συγκέντρωσε μόλις 21 πόντους. Οι τρεις ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες αντιμετωπίζουν υποβιβασμό στη 2η κατηγορία της Αγγλίας, την Championship.

Για τις άλλες 3 θέσεις της κορυφής, που συμπληρώνουν μαζί με τη Λίβερπουλ τη «χρυσή» τετράδα για έξοδο στο Champions League , οι ομάδες που διεκδικούν εισιτήριο είναι οι Μάντσεστερ Σίτι, Λέστερ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κοντά τους στη βαθμολογία βρίσκονται και οι ομάδες Γουλβς και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η επικρατέστερη για να βρεθεί στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, εάν φυσικά δεν ισχύσει ο αποκλεισμός 2 χρόνων που της έχει επιβληθεί από την UEFA λόγω των παραβάσεων της σχετικά με financial fair play.

Το τελευταίο παιχνίδι της Premier League πριν ξεκινήσει η διακοπή λόγω της πανδημίας έγινε στις 9 Μαρτίου. Στο διάστημα αυτό υπολογίζεται ότι η απώλεια κερδών αγγίζει τα 1 δισ λίρες, με τα μισά από αυτά να οφείλονται στην έλλειψη εσόδων από τους αγώνες. Τα έσοδα του αγγλικού πρωταθλήματος έφτασαν την περσινή σεζόν το αστρονομικό ποσό των 5,2 δισ λιρών, αποτελώντας όντως το πλουσιότερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Οι φετινές απώλειες θα είναι μεγάλες και οι υπεύθυνοι της Λίγκας ελπίζουν να επιστρέψουν σταδιακά φίλαθλοι στα γήπεδα και να μην υπάρξει ένα νέο κύμα πανδημίας.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ