Υποδοχή των πρώτων Γερμανών τουριστών στην Κω με παραδοσιακές στολές και μάσκες – Συμφωνία με TUI για στήριξη του τουρισμού

Μοιραστείτε το:

Μία ειδική ναυλωμένη πτήση του τουριστικού ομίλου TUI, που μετέφερε Γερμανούς τουρίστες στην Κω, είναι το πρώτο διεθνές δρομολόγιο που προσγειώθηκε σε ελληνικό περιφερειακό μετά από μήνες απαγόρευσης όλων των διεθνών δρομολογίων. Αν και η Ελλάδα ανοίγει τα νησιά της από την 1η Ιουλίου για τους διεθνείς ταξιδιώτες, το υπουργείο Τουρισμού της Αθήνας προσκάλεσε την BILD και την TUI να έρθουν δύο ημέρες νωρίτερα. Έτσι η πρώτη πτήση προσγειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Κω.

Η Κως επελέγη από την TUI σαν δώρο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης σε 200 ανθρώπους που έδωσαν μάχη κατά του κορονοϊού. Το αεροπλάνο μετέφερε γιατρούς, νοσηλευτές, πυροσβέστες και άλλους επαγγελματίες που εκτέλεσαν με αφοσίωση το καθήκον τους και στάθηκαν κοντά στους ασθενείς του κορονοϊού. Οι 85 «ήρωες της υγειονομικής κρίσης» κέρδισαν δωρεάν διακοπές για τους ίδιους και τους συνοδούς τους μέσω δράσης της BILD σε συνεργασία με την TUI.

Στην υποδοχή τους στο αεροδρόμιο έδωσε το παρών ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης ο οποίος δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση να καλωσορίζουμε στην Ελλάδα -και συγκεκριμένα στην Κω, το νησί του Ιπποκράτη- τους ιατρούς και όλο το προσωπικό από τη Γερμανία, ανθρώπους οι οποίοι ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του ιού COVID 19». Θέλω να ευχαριστήσω την TUI, έναν στρατηγικό σύμμαχο για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς επίσης και την εφημερίδα Bild, για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία. Αυτή η υψηλού συμβολισμού πτήση, είναι η πρώτη διεθνής πτήση μετά από τo lockdown, η οποία έρχεται σε ένα νησί της χώρας μας, τη φιλόξενη Κω. Είμαι σίγουρος πως οι επισκέπτες θα απολαύσουν τις διακοπές τους σε αυτό το όμορφο μέρος, τη γενέτειρα της σύγχρονης ιατρικής».

H φωτογραφία είναι από το kosnews24.gr

Στον ίδιο τόνο κινήθηκαν με τα δικά τους σχόλια ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας. Στο αεροδρόμιο υποδέχτηκαν του τουρίστες τοπικοί σύλλογοι, φορώντας τις παραδοσιακές τους στολές.

Συμφωνία με την TUI για τη στήριξη του τουρισμού

Στο νησί ο Υπουργός Τουρισμού και ο επικεφαλής του ομίλου TUI Sebastian Ebel υπέγραψαν συμφωνία για την στήριξη του ελληνικού τουρισμού.

Αμέσως μετά, ο κ. Θεοχάρης έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική συμφωνία, με την οποία Ελλάδα και TUI βάζουν κοινό στόχο να φέρουν το 50% των περσινών τουριστών που έφερε η εταιρεία στη χώρα μας – πέρυσι ήρθαν μέσω της TUI 2,8 με 3 εκατ. επισκέπτες.

Ο στόχος αυτός υλοποιείται, όπως είπε, μέσω της συνδιαφήμισης, στην οποία η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα με την οποία η εταιρεία θα συνεργαστεί.Παράλληλα, σχεδιάζονται κοινές δράσεις για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, κρίσιμο ζήτημα για την επιτυχία της χρονιάς, ενώ εντείνονται οι ενέργειες για την επέκταση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στη χώρα μας.

«Δίνουμε έμφαση στον στρατηγικό μετασχηματισμό με δράσεις για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.  Θα σχεδιάσουμε νέους πλόες κρουαζιέρας για φέτος και τις επόμενες χρονιές. Εστιάζουμε σε δράσεις ψηφιοποίησης και εμπειρίας απαλλαγμένης από το χαρτί» είπε ο υπουργός Τουρισμού», μιλώντας για πολύ σημαντική συμφωνία για τις προσπάθειες της χώρας μας να κερδίσει το χαμένο έδαφος της φετινής χρονιάς, για συμφωνία που «δίνει το σήμα σε κάθε επαγγελματία του τουρισμού πως συμφέρει να ανοίξουν φέτος και επιτρέπει να ατενίζουμε με συγκρατημένη αισιοδοξία το μέλλον».

TUI: «Ισχυρή ζήτηση της Ελλάδας στα συστήματα κρατήσεών μας»

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του CEO της TUI, Sebastian Ebel: «Θα απογοητευτώ αν δεν πιάσουμε τον στόχο του 50% με την Ελλάδα».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ