Μπαρτσελόνα – Μπασκόνια 67-69 [vids]

Μοιραστείτε το:

Το αουτσάιντερ έκανε τη ζημιά στην «πανάκριβη» Μπαρτσελόνα. Η Μπασκόνια είχε… καρύδια και έγραψε ιστορία, καθώς πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος αφού επικράτησε στον τελικό των Καταλανών με 69-67. Μάλιστα, οι Βάσκοι πανηγύρισαν το πρωτάθλημα το οποίο είχαν κατακτήσει τελευταία φορά το 2010.

Η Μπασκόνια ξεκίνησε το ματς έχοντας καλύτερο ρυθμό και προηγήθηκε με 9-15 (6′), ωστόσο με καλάθια του Χίγκινς άλλαξε το προβάδισμα (16-15, 9′). Στην δεύτερη περίοδο ο Ερτέλ ανέλαβε δράση και έστειλε την ομάδα του στο +9 (26-17, 14′). Η αγωνιστική άνοδος του Σενγκέλια βοήθησε τους Βάσκους να μειώσουν σε 37-33 λίγο πριν μπουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με 2/2 τρίποντα του Βιλντόζα κι ένα του Ντράγκιτς χάρη στα οποία η Μπασκόνια προσπέρασε με 43-47 (25′). Η αντίδραση των Καταλανών έφερε ξανά την ισορροπία στο σκορ (51-51, 29′) και όλα θα κρίνονταν στην τελευταία περίοδο.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντα κι από τις δύο πλευρές. Τζάνινγκ και Χίγκινς «κουβάλησαν» τις ομάδες τους για αρκετό διάστημα (60-61, 35′). Το τρίποντο του Πολονάρα «έσπασε» την ισοπαλία (64-67), αλλά ακολούθησε ένα δίλεπτο αστοχίας και ο Οριόλα με 3/4 βολές ισοφάρισε.

Ο Βιλντόζα σκόραρε με 3” για την λήξη και το σουτ του Χίγκινς για τη νίκη βρήκε σίδερο με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί ο θρίαμβος των Βάσκων. Για την Μπασκόνια πρωταγωνίστησαν οι Βιλντόζα 917π., 4ρ., 2ασ.) και Σενγκέλια (14π., 4ρ.). Η Μπαρτσελόνα είχε σε τραγική μέρα τον Μίροτιτς (8π. με 4/13 σουτ) και περίμενε τα περισσότερα από τον Ερτέλ (21π.) ο οποίος στο τέλος έκανε πολλά λάθη.

MVP ο Βιλντόζα

Ο Λούκα Βιλντόζα «σκότωσε» την Μπαρτσελόνα, χάρισε το πρωτάθλημα στην Μπασκόνια, αναδείχθηκε MVP του τελικού και… λύγισε στις δηλώσεις του, ξεσπώντας σε κλάματα.

Δείτε το συγκεκριμένο στιγμιότυπο με το flash interview του Αργεντινού πλέι μέικερ:

Η διάκρισή του σε MVP του τελικού και οι πανηγυρισμοί:

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ