Καιρός καύσωνας: Σε κλοιό ζέστης όλη η χώρα – Οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες [vid]

Μοιραστείτε το:

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, την Τετάρτη αναμένεται να είναι το αποκορύφωμα του μίνι καύσωνα αφού το θερμόμετρο σε κάποιες περιοχές θα φτάσεις του 38°C. Το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δημοσιοποίησε έναν πίνακα με τις μέγιστες θερμοκρασίες που θα καταγραφούν μέχρι και το Σάββατο για 8 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. «Πρωταθλήτρια» στη ζέστη, όπως φαίνεται, θα είναι -για μια ακόμη φορά- η Λάρισα όπου ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός και στην Αθήνα, αγγίζοντας τους 35 βαθμούς Κελσίου. Στους πίνακες των ταυτοποιημένων μοντέλων καιρού του Meteo.gr φαίνεται ότι η θερμοκρασία στην Αθήνα θα ανέβει περαιτέρω το Σάββατο, φτάνοντας και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Η πρόγνωση για την Τετάρτη (1/7)

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες

ΠΕΜΠΤΗ 02-07-2020 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-07-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04-07-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, και στα κεντρικά και τα βόρεια, θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ